Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Singura cetate cu pod mobil din țară e la Făgăraș

Cetatea Făgăraș a intrat în circuitul turistic după reabilitare. Eforturile susținute pentru restaurarea și conservarea cetății Făgăraș au fost răsplătite și, după trei ani, au fost recepționate lucrările. Ca element de individualizare este podul mobil, unic în țară, după cum se mândresc reprezentanții acestui obiectiv turistic, istoric și muzeal.

În primele zile ale lui decembrie 2023 au fost recepționate lucrări executate pentru restaurarea zidurilor de apărare, a unuia dintre bastioane și a celor două poduri de lemn, așa cum erau ele în secolul al XVII-lea.

Cetatea Făgăraş e un splendid obiectiv turistiv

Administratorul Cetății Făgăraș, Elena Băjenaru și echipa pe care o conduce s-au ocupat de amenajarea interioară a cetății.

„Restaurarea zidurilor de apărare și restaurarea unuia dintre bastioane, unde noi am organizat o mică expoziție de replici de armament, a însemnat refacerea curții interioare, o regularizare pe verticală a malurilor șanțului de apărare care înconjoară cetatea și, bineînțeles, lucrul poate cel mai important, refacerea celor două poduri de lemn (…) Ne gândim ca acel pod ridicător să-l includem într-un ceremonial al gărzii noastre”, a spus Elena Băjenaru, administratorul Cetăţii Făgăraş, citatată de Bizbrașov.ro.

Ce spune primarul?

„Deși nu a fost niciodată cucerită, Cetatea Făgăraș o să cucerească, cu siguranță, inimile și admirația turiștilor care o vor vizita”, a transmis primarul Gheorghe Sucaciu, citat de Brașovștiri.ro.

Proiectul finanțat din fonduri nerambursabile a vizat și restaurarea până la completa funcționalitatea a unui pod mobil. Acesta are o lungime de șase metri, o înclinație de 70 de grade, iar partea care se înalță are o greutate de peste două tone.

Lucrările executate pe o perioadă de trei ani au avut valoarea de 31 milioane lei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Pacient cu AVC din Satu Mare, salvat printr-o intervenție cerebrală minim-invazivă la Oradea

Articolul următor

Medicul Adrian Bădescu, premiat de Uniunea Scriitorilor din România Filiala Timișoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share