Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Medicul Adrian Bădescu, premiat de Uniunea Scriitorilor din România Filiala Timișoara

Moș Nicolae i-a adus un cadou neașteptat medicului Adrian Bădescu, fondator Clinicile Medici’s. Uniunea Scriitorilor din România Filiala Timișoara i-a acordat miercuri, 6 decembrie 2023, Diploma Specială a Juriului pentru Anul editorial 2022, pentru volumul „Albastru” scos la Editura Brumar.

„Mulțumesc juriului. Cu siguranță nu este o recunoaștere ci o încurajare. O încurajare pentru reîntoarcerea înăuntrul sinelui, în limanurile scrisului…”, a precizat medicul.

 

Adrian Bădescu spune că publicarea volumelor „Albastru” și „Alb”, scrise în anii ’80 a fost o surpriză făcută de fiica sa, care a descoperit manuscrisele.

„Universul conspiră. Uneori, dacă suntem atenți la semnalele imperceptibile, universul comunică cu noi, ne întredeschide uși și vibrează cu emoție. Fără să vreau, am construit o punte în minte, între anii ’80, atunci când am scris albumele «Albastru»și «Alb» și momentele de acum, la peste 30 de ani distanță, când fiica mea a descoperit manuscrisele și a decis să îmi facă o surpriză, publicându-le. O conspirație între prieteni, cu familia de artiști Gloria și Tudor Vreme, cu Jose Miguel Arino Vinals, consulul Spaniei, cu scriitorii Robert Șerban și Ramona Băluțescu și cu editoarea Loredana Târzioru de la Brumar. Două volume pe care nu am intenționat să le public niciodată. Erau doar pentru mine. Pentru lumea și timpul de atunci. Nu aveau nimic de a face cu lumea de acum”, s-a destăinuit Adrian Bădescu.

„Se simte că albumul a fost scris în alte vremuri, are altă vibrație”, a subliniat scriitorul Marcel Tolcea.

Fondatorul Clinicilor Medici’s spune că nu își amintește deloc cu plăcere de perioada comunistă.

„Nu am fost niciodată un anticomunist, însă nici nu m-am simțit bine în acea societate. Și nu mi-aș dori niciodată să revină”, a precizat Adrian Bădescu.

Și, totuși, este de părere că acele vremuri aveau și ceva bun… Oamenii citeau.

„Citeau literatură, citeau poezie, citeau istorie, citeau orice. Se stătea la coadă la librării când (rar) apărea o carte bună. Cel mai adesea nu găseai cărțile bune decât cu «pile», pe sub masă. Pe atunci, nu o casă și nu o mașină te făceau bogat. Erai bogat dacă aveai o bibliotecă sau aveai acces la o bibliotecă. Am avut șansa să am acces la o bibliotecă impresionantă a unchiului meu. Vremuri greu de înțeles azi… Poate că doar sentimentul de a simți în palmă textura hârtiei unei cărți, rămâne de neegalat”, își amintește medicul și scriitorul Adrian Bădescu.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Singura cetate cu pod mobil din țară e la Făgăraș

Articolul următor

Ministerul Energiei: 500 milioane granturi pentru energie din surse regenerabile

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share