Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitatea din Oradea tot mai performantă în domeniul sustenabilității

Universitatea din Oradea se evidențiază în ultimele clasamentele internaționale de prestigiu privind sustenabilitatea:  UI GreenMetric World University Ranking 2023 și QS Sustainability Ranking 2024.

În cadrul UI GreenMetric World University Ranking 2023, universitatea orădeană se clasează pe locul doi din cele 11 universități din România care sunt prezente în clasamentul și pe poziția 508 la nivel internațional.

Acest clasament măsoară eforturile, politicile și programele implementate pentru un campus verde și sustenabilitatea mediului, folosind 39 de indicatori împărțiți în 6 categorii (educație și cercetare, energie și schimbări climatice, infrastructură, transport, managementul deșeurilor, managementul apei).

Universitatea din Oradea a obținut cel mai mare punctaj la capitolul sustenabilitate și schimbări climatice.

În QS Sustainability Ranking 2024, realizat de reputatul furnizor global de clasamente QS, Universitatea din Oradea se remarcă alături de alte șapte universități din România,  ocupând poziția 1001 – 1050 la nivel mondial.

Criterii

Universitățile incluse în clasamentul QS al sustenabilității au fost analizate din perspectiva a trei criterii:

(1) impactul asupra mediului  (45%)  – prin programele academice, prin cercetare științifică și prin implementarea mecanismelor și politicilor asociate sustenabilității;

(2) impactul asupra societății  (45%)   –  angajabilitatea absolvenților, reputația în societate și parteneriatele cu industria; politici de egalitate; contribuția academică la sănătate și bunăstare prin educației și cercetare; impactul social al unei educații de calitate și bazată pe cercetare; și schimbul de cunoaștere;

(3) guvernanța (10%) – mecanisme moderne și eficiente de decizie, etică, transparență financiară și implicarea studenților.

„Aceste clasamente reflectă rezultatele politicilor de investiții și proiectelor de succes ale universității din ultimii ani”, a declarat rectorul Universității Oradea, Constantin Bungău.

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Unde vor fi amplasate cele 6 noduri rutiere din județul Arad pe DX Arad – Oradea

Articolul următor
Poziția Băncii Transilvania (BT) de lider în zona de emitere și acceptare de carduri este susținută de super-app-ul BT Pay, de programul de loialitate Star, de soluțiile complementare de acceptare carduri și de rețeaua extinsă de bancomate și agenții.

Banca Transilvania a ajuns la 6 milioane de carduri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share