Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Băncile din România au desființat sute de agenții

BCR, BRD și Raiffeisen și-au redus la jumătate rețeaua fizică, iar BT a renunțat la sute de clădiri ale băncilor pe care le-a cumpărat.
Digitalizarea a redus substanțial numărul agențiilor bancare din România | Foto: BCR

BCR, BRD și Raiffeisen și-au redus la jumătate rețeaua fizică, iar BT Cluj a renunțat la sute de agenții ale băncilor pe care le-a cumpărat.

Restructurarea sistemului bancar din țară prin reconfigurarea rețelelor teritoriale a fost un proces vizibil în intervalul 2009-2023, perioadă marcată la început de criza financiară și apoi de trendul digitalizării, conform Banking News.

În 2009, CEC Bank dispunea de cea mai extinsă rețea de agenții (1.351). Acum numărul lor a ajuns la puțin peste 1.000. Cea de-a doua bancă după prezența teritorială era BRD (930). După diminuarea cu mai mult de jumătate, a ajuns la 432 de unități și a coborât un loc în top.

BCR și Raiffeisen și-au înjumătățit rețelele teritoriale, fiind alături de BRD băncile cu cele mai agresive planuri de restructurare. BT, care între timp ocupă locul 2 în clasamentul prezenței teritoriale, și-a menținut aproape intact numărul de unități.

În cazul său au dispărut agențiile de care dispuneau Volksbank (185) și Bancpost (286), cele două instituții de credit fiind achiziționate între timp de BT. La momentul preluării, Volksbank (în 2014) avea 130 de unități, iar Bancpost (în 2018) 147. Deci BT a contribuit la procesul de restructurare a rețelei bancare din România cu 270 de agenții.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

18 GYM FITNESS & BEAUTY - Călătoria noastră continuă cu deschiderea celei de-a 26-a locații în Alba Iulia

Articolul următor

Azomureș nevoit să-și suspende producția de amoniac și îngrășăminte în luna decembrie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share