Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a folosit roboți RPA Tailent pentru a evalua cererile de finanțare depuse de IMM-uri

Pentru a evalua cele 7.188 de cereri de finanțare depuse de IMM-uri, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a folosit roboți RPA Tailent, automatizând astfel cel mai amplu proiect de digitalizare în cadrul PNRR.

Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a ales platforma Tailent, furnizată de o companie românească de tehnologie RPA, pentru a automatiza operațiunile apelului Digitalizarea IMM-urilor Grant de până la 100.000 euro pentru adoptarea tehnologiilor digitale din cadrul PNRR. Tailent Automation Platform, implementată de ETA2U, unul dintre cei mai importanți integratori de soluţii şi servicii IT din România, a optimizat procesele necesare gestionării eficiente a celor 7.188 de cereri de finanțare depuse.

Ce fac roboții Tailent?

Roboții Tailent, implementați în premieră pentru România la acest nivel de o instituție publică centrală, au automatizat operațiunile esențiale pentru gestionarea apelului, ajutând MIPE să accelereze etapa de evaluare tehnică și financiară. Programul derulat de MIPE a fost creat pentru a susține IMM-urile să adopte tehnologii digitale, oferind finanțare de până la 100.000 de euro pentru fiecare companie selectată, conform criteriilor.

Adrian Câciu, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene

„MIPE dorește să devină un exemplu în digitalizarea operațiunilor interne și serviciilor oferite populației, fiind printre primele instituții publice centrale care apelează la tehnologia inovatoare RPA. Astfel, vrem să fim un exemplu nu doar pentru beneficiarii apelului, ci și pentru toate companiile și instituțiile publice românești, să le transmitem că transformarea digitală este nu doar posibilă, ci și susținută pentru dezvoltarea sustenabilă a economiei naționale”, a afirmat Adrian Câciu, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Mario Popescu, Co-Founder și CEO Tailent

Roboții Tailent au avut sarcini precum gestionarea proiectelor, validarea și prelucrarea fișierelor, deschiderea canalelor de comunicare cu beneficiari, organizarea și procesarea documentelor, pregătirea și susținerea activităților de contractare. Mai mult, roboții software au complementat activitatea oamenilor folosindu-se de un mediu digital, oferind interconectare și interoperabilitate între instituții publice cheie precum ANAF, Ministerul Finanțelor și Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), în baza protocolului inter-instituțional al MIPE.

Tailent colaborează cu succes

Tehnologia Tailent și implicarea ETA2U au contribuit semnificativ la succesul proiectului, prin sprijin constant și o colaborare eficientă cu echipele ministeriale pe toată durata proiectului. Roboții Tailent au preluat sarcinile repetitive și mari consumatoare de timp, ajutând în acest fel responsabilii de proiect din MIPE să se poată concentra mai bine pe relația cu beneficiarii.

„Pentru România este o premieră, un semnal clar dat de administrația publică centrală că lentila pusă pe digitalizarea României este o misiune extrem de importantă, asumată și susținută. Este îmbucurător că utilizarea  tehnologiei RPA are loc pentru prima oară chiar în cadrul unui proiect care susține IMM-urile din România pe drumul lor către digitalizare”, a afirmat Mario Popescu, Co-Founder și CEO Tailent.

Strategia dă roade

Strategia globală a Tailent rămâne aceea de a democratiza accesul la tehnologiile de automatizare pentru organizațiile din întreaga lume. În ultimii ani, Tailent a încheiat mai multe parteneriate strategice importante cu furnizori de soluții și servicii de top, precum Gambit Digital, Crayon, Encorsa, Wolters Kluwer, Visa, Aliant, Recycle International, ETA2U, Serviceaide, htss, RBC, ASEE, ca parte a unui proces rapid de expansiune globală.

„O strategie eficientă de digitalizare la nivel național implică o viziune clară, pe termen lung. Misiunea noastră, la Tailent, este tocmai să susținem mediul de business și instituțiile publice în demersurile de digitalizare, oferind o tehnologie eficientă și accesibilă. Nevoia de digitalizare rămâne în continuare mare, semnalele confirmă că mergem în direcția bună și că liderii, atât din sectorul public, cât și din cel privat, sunt cei care dau tonul transformării digitale utilizând soluții tehnologice inovatoare. Prin acest proiect am demonstrat că RPA facilitează accesul la automatizare al mai multor actori, iar soluțiile Tailent au capacitatea să susțină proiecte de anvergură care contribuie la digitalizarea României”, a completat Mario Popescu.

Cine este Tailent?

Tailent este un start-up românesc axat pe dezvoltarea tehnologiilor inovatoare de automatizare precum Robotic Process Automation (RPA), care schimbă modul în care oamenii lucrează, fac afaceri și ajută companiile să-și atingă obiectivele de automatizare. Tailent oferă o alternativă mai apropiată de așteptările clienților, mai rapidă și mai convenabilă prin soluția Tailent Automation Platform (TAP).

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

UAV Arad organizează Hackaton 2023

Articolul următor

Studiu Crosspoint Real Estate despre consumul de energie al centrelor de date până în 2025

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share