Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Protecție climatică cu ajutorul noilor tehnologii și al soluțiilor inovatoare la SUMMIT COP28, Dubai

COP28, Summitul mondial pentru acțiuni climatice (30 noiembrie-12 decembrie) inițiat de ONU este în plină desfășurare la Dubai, în Emiratele Arabe Unite, cu participarea a peste 70.000 de delegați din 199 de țări, cu mai bine de 15.000 de ONG-uri și aproape 1300 de instituții media prezente.

La eveniment, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului este reprezentat de consilierul de stat László Borbély care pe 7 decembrie va purta discuții bilaterale alături de ES Abdulla Nasser Lootah, viceministru pentru competitivitate și schimb de experiență al Guvernului Emiratelor Arabe Unite.

László Borbély, Coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă

Coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă a avut o intervenție, pe 6 decembrie, în cadrul discuției panel dedicate Raportului de țară privind clima și dezvoltarea pentru România, realizat de Banca Mondială și a accentuat, în prezența reprezentanților administrației publice centrale din România și specialiștilor internaționali faptul că țara noastră se va ghida după două principii: viziune inovatoare și educație performantă.

„Pentru a atinge scopurile cuprinse în Agenda 2030, noi am alcătuit deja o rețea de specialiști la nivel guvernamental pe care dorim s-o dezvoltăm prin formarea a 2000 de experți în dezvoltare durabilă până în 2026. Suntem singura țară din Europa care are acest tip de calificare profesională”  a subliniat László Borbély în cadrul discuțiilor.

Prezența României a fost remarcată la COP28

Consilierul de stat a mai adăugat că este importantă prezența României la COP28 unde s-au reunit toți cei interesați în atenuarea efectelor schimbărilor climatice și reducerea emisiilor de dioxid de carbon la nivel mondial: specialiști, instituții, dar și firme din toate colțurile lumii.

„Cei prezenți caută căi optime, noile tehnologii și soluțiile inovatoare având rol decisiv. Nu mai putem face cale întoarsă, însă dilemele majore sunt: ritmul și împărțirea de sarcini în procesul de protecție a climei. Un alt subiect de interes este identificarea resurselor financiare și a sprijinului acordat acestor măsuri, iar în această privință un aport însemnat este așteptat din partea statelor dezvoltate”  a rezumat coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă subiectele summit-ului de la Dubai.

Acesta a precizat și faptul că România și-a manifestat implicarea în acest proces prin participarea unei delegații importante de la nivel guvernamental, fiind prezente și conducerile unor ministere ce vor purta discuții și tratative în domeniul energiei.

Întâlnire cu Abdulla Nasser Lootah

„La rândul meu, voi participa, pe 7 decembrie, la o întâlnire bilaterală alături de ES Abdulla Nasser Lootah, viceministru pentru competitivitate și schimb de experiență al Guvernului Emiratelor Arabe Unite pentru a conveni împreună măsurile următoare ce vor fi aplicate în cadrul Memorandumului semnat de țările noastre, cu accent pe tehnologiile noi și soluțiile inovatoare, domenii în care partenerul nostru este unul dintre liderii mondial”  a relatat László Borbély despre agenda sa din cadrul COP28.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiecte verzi pentru iubitorii de natură și adrenalină la Aușeu și Șinteu

Articolul următor

Hidroelectrica semnează cu UCMR pentru transferul de afacere

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share