Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primul Ghid pentru Digitalizarea Agriculturii e lansat de tinerii fermieri din Agrinnovator

La București a fost lansat în 7 decembrie 2023, primul Ghid pentru Digitalizarea Agriculturii din România și prima inițiativă de acest gen din Sud-Estul Europei. Ghidul Digitalizării a fost elaborat cu scopul de a asista fermierii români în inițierea procesului de digitalizare în fermele proprii, fiind un instrument practic menit să furnizeze cunoștințele esențiale pentru înțelegerea modului în care tehnologia digitală îmbunătățește activitatea agricolă și crește eficiența fermelor.

Ghidul a fost creat de către practicieni și este rezultatul muncii de pe teren și din birou a tinerilor fermieri cu experiență, membri Agrinnovator, pasionați de agricultura digitalizată.

Ce  găsim în Ghidul pentru digitalizarea agriculturii?

Ghidul cuprinde noțiuni generale cu privire la digitalizare agriculturii, recomandări practice și o analiză aprofundată a aplicațiilor și soluțiilor existente în piață și a impactului lor asupra eficienței și sustenabilității în agricultură. Fiecare dintre aplicațiile examinate în cadrul acestei analize aduce diferite beneficii în eficientizarea activității agricole. Fermierii pot astfel alege în mod facil aplicațiile adecvate propriei ferme.

George Chiriță, Coordonator al Grupului de lucru Transformarea digitală a agriculturii din cadrul Agrinnovator

„Ghidul este făcut de fermieri, pentru fermieri. Dacă fermierul trebuie să se adapteze, așa se vor adapta și uneltele pe care acesta le folosește, dar și comunitățile din jurul acestuia, iar munca noastră de până acum și viitoarele noastre demersuri dovedesc acest lucru. Ne angajăm să facilităm intrarea fermierilor români într-un ecosistem dinamic ce are la bază digitalizarea, proces care începe cu acest ghid” a spus George Chiriță.

Metodologia ghidului

„Primul pas pentru crearea raportului privind soluțiile de digitalizare în agricultură a fost elaborarea unei metodologii, prin realizarea unui studiu de piață și elaborarea unui inventar al soluțiilor de digitalizare utilizate de fermieri. Astfel, am obținut o imagine de ansamblu facil de citit din care reiese scopul fiecărei aplicații și cum poate fi folosită aceasta de către fermieri” a informat Oana Florea, membru în echipa Agrinnovator.

Studiu de impact

„Experiențele reale, provocările și succesele fermierilor au fost integrate în acest ghid, făcându-l o resursă autentică și concentrată pe nevoile concrete ale celor care lucrează pământul. Ghidul are scopul de a fi un limbaj introductiv pentru toți fermierii pentru ca tranziția digitală sa fie cât mai accesibilă. Un pas important în digitalizarea fermei mele a fost dotarea cu o stație agro meteorologică ultra performantă” a afirmat Andrei Chiriac, membru în echipa Agrinnovator.

Primii pași în promovarea digitalizării agriculturii

În cadrul evenimentului, tinerii membri ai grupului Agrinnovator au primit premiul de excelență pentru pionierat în promovarea digitalizării agriculturii în România oferit de către compania Agricover, un susținător al inițiativei tinerilor fermieri ce formează
grupul Transformarea digitală a agriculturii din cadrul Agrinnovator.

Agrinnovator

Grupul de lucru (think tank) Agrinnovator, lansat în luna mai 2022, are menirea de a promova crearea și diseminarea cunoștințelor referitoare la tehnologiile agriculturii de mâine. Proiectul îi are în centru pe tinerii fermieri absolvenți ai programului Tineri Lideri pentru Agricultură, organizat de Clubul Fermierilor Români, pregătiți să ducă agricultura românească la următorul nivel de dezvoltare și performanță prin expunerea de soluții și tehnologii agricole internaționale. Agricover asigură cadrul de lucru și susținerea necesară în diseminarea rezultatelor în rândul fermierilor români.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Ministerul Finanțelor (MF) a publicat cadrul obligațiunilor verzi al României, document de referință pentru emiterea acestora la nivel suveran pentru finanțarea cheltuielilor aferente proiectelor care contribuie direct la îndeplinirea obiectivelor de mediu și de dezvoltare durabilă ale României. 

Cine primește bani în urma exproprierilor pentru metroul din Cluj

Articolul următor

Prima ”clădire verde” de birouri de clasă A din Târgu Mureș și-a schimbat proprietarul

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share