Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Rivalitatea în industria AI generează un nou jucător: Gemini de la Google

Google și-a prezentat ultimul model de inteligență artificială, Gemini, poziționându-l ca un jucător important în peisajul competitiv alături de liderii și rivalii din industrie precum OpenAI și Microsoft.

Modelul de inteligență artificială Gemini va fi încorporat în diverse produse și servicii ale companiei, precum robotul software Bard, primul smartphone care folosește AI, respectiv Pixel 8 Pro, Search, Ads, Chrome și Duet AI.

Gemeni a depășit GPT-4 la mai multe capitole, inclusiv raționament, matematică, cod, imagine, audio și video. Acest lucru denotă un progres semnificativ în capabilitățile AI și plasează Gemeni în fruntea inovației tehnologice.

Într-o comparație directă, Gemeni a demonstrat superioritate atât față de ChatGPT, cât și față de GPT-4 în 30 din 32 de repere academice larg recunoscute. În special, devine primul model care depășește experții umani în MMLU (Massive Multitask Language Understanding), un standard de aur pentru evaluarea competenței AI. Mai multe date tehnice aici.

Abilitățile AI ale Gemini în smartphone-ul Pixel 8 Pro

Gemini Nano, un model construit pentru experiențe pe dispozitiv, generează aplicația Summarize în aplicația Recorder pe Pixel 8 Pro.1. Prin aplicație, obțineți un rezumat al conversațiilor, interviurilor, prezentărilor și multe altele înregistrate, chiar și fără o conexiune la rețea.

Mai mult, prin aplicația Smart Reply, disponibilă și pentru WhatsApp, modelul AI sugerează răspunsuri de înaltă calitate în conversațiile purtate.

Lansarea modelului de inteligență artificială Gemini reprezintă un moment esențial în domeniul AI. Performanța excepțională a modelului în diferite domenii, cum ar fi rezolvarea problemelor matematice, înțelegerea lecturii, generarea de coduri și înțelegerea multimedia, stabilește un standard fără precedent pentru capabilitățile AI.

Modelul AI Gemini a fost lansat în 3 versiuni

  •     Gemini Ultra — cel mai mare și capabil model AI al Google, pentru sarcini foarte complexe
  •     Gemini Pro — model care poate fi extins la o gamă largă de sarcini.
  •     Gemini Nano — un model eficient pentru sarcini on-device.
„Fiecare schimbare tehnologică este o oportunitate de a avansa descoperirea științifică, de a accelera progresul uman și de a îmbunătăți viețile. Cred că tranziția pe care o vedem acum cu inteligența artificială va fi cea mai profundă din viața noastră, mult mai mare decât trecerea la mobil sau la web înaintea acesteia. AI are potențialul de a crea oportunități – de la cele de zi cu zi la cele extraordinare – pentru oameni de pretutindeni. Va aduce noi valuri de inovare și progres economic și va stimula cunoașterea, învățarea, creativitatea și productivitatea la o scară pe care nu am mai văzut-o până acum. Ceea ce mă entuziasmează este șansa de a face AI utilă pentru toată lumea, peste tot în lume,” declară CEO-ul Google și al companiei-mamă, Alphabet.

Sursă foto – weetechsolution.com

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Gala Comunității Bihorene, în 13 decembrie la Teatrul Regina Maria

Articolul următor

Excelență în sportul sibian: Marius Măldărășanu, cel mai bun antrenor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share