Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sibiul, mai aproape cu 13 km. Vom avea o variantă cu 4 benzi de 21 km. la DN 7 Pitești – București

Sursa foto: Economedia

Varianta cu 4 benzi pentru care CNAIR va primi de la Comisia Europeană 103 milioane lei este, mai exact, tronsonul de 21 km dintre localitățile Bâldana și Titu. Prin aceste lucrări s-ar obține o cale de acces între Sibiu și București mai scurtă cu 13 km. Soluția vehiculată în 2013 de Ministerul Transporturilor și CNADR fusese abandonată deoarece presupunea lărgirea unei căi de acces care trece prin localități în peste jumătate din drum.

CNAIR și compania turcă Esta au semnat la începutul anului un contract pentru modernizarea DN 71 Bâldana – Târgoviște. Drumul străbate  localități în peste 50% din traseu. Cu aproape un an înainte fusese semnat contractul pentru modernizarea tronsonului Bâldana – Titu de pe Drumul Național 7 București-Pitești. Executantul este asocierea SOCIEREA COSEDIL SPA – CHIRULLI ANDREA IMPRESA INDIVIDUALE – S.C. TOTAL ROAD S.R.L. – S.C. BIT INVEST S.R.L.

Valoarea totală a lucrărilor este de 242 milioane lei. Prin POIM se finanțează suma de 103 milioane lei, iar restul va fi lansat următorului exercițiu POT.

Ce spune Ministerul Transporturilor despre noua variantă cu 4 benzi?

Deși reorientarea traficului de pe DN7 și scurtarea drumului cu 13 km. sunt de interes național și așteptate de toată lumea, noua variantă cu 4 benzi, care va trece prin Topoloveni și Găești va trece și prin Titu, ceea ce ar aduce mari beneficii companiei Renault, care are un Parc tehnologic acolo. O recunoaște Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor.

„Modernizarea acestui sector al DN7 (care asigură legătura între București și Pitești) este importantă inclusiv pentru o serie de investiții care urmează să se dezvolte în zona orașului Titu. Extinderea DN 7 va asigura un acces rutier facil pentru agenţii economici dar și pentru cetăţenii localităţilor din zonă”, a declarat Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, în mai 2023,  ci prilejul semnării contractului, citat de  Economedia.

Lucrările cuprind extindere și modernizare

„Acest proiect vizează extinderea infrastructurii de transport rutier de interes național în vederea asigurării conexiunii la rețeaua TEN-T a zonelor deficitare din punct de vedere a oportunităților de transport, respectiv a asigurării accesibilității la oportunități de muncă prin modernizarea a 21,4 km de drum aferenți DN7 prin extinderea la 4 benzi, inclusiv prin reabilitarea a 3 poduri, respectiv construirea a 4 poduri noi și a unei parcări de scurtă durată. Valoarea totală eligibilă a cererii de finanțare este de 121.262.402,94 lei din care cofinanțarea din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 103.073.042,51 lei și 18.189.360,43 lei reprezintă contribuția de la bugetul de stat”, spun reprezentanții Ministerului Transporturilor, citați de Turnul Sfatului.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Excelență în sportul sibian: Marius Măldărășanu, cel mai bun antrenor

Articolul următor
Asociația Tășuleasa Social (ATS) și NTT DATA Romania au semnat un contract prin care compania informatică din Cluj-Napoca devine partener digital al traseului turistic Via Transilvanica.

NTT DATA Romania a devenit partener digital al Via Transilvanica

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share