Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Alocarea din impozitul pe venit: Sibiu, doar 5% din cât a primit Alba

Consiliului Județean Sibiu i-a revenit puțin peste 2 milioane lei din impozitul pe venit, în timp ce CJ Alba a primit 40,2 milioane lei. Vezi alocările financiare pe municipii și orașe.

Administrațiile Județene a Finanțelor Publice comunică în această perioadă suma repartizată din cota de 6% din impozitul pe venit. Sumele vor fi repartizate până la data de 15 decembrie 2023 bugetelor unităților administrativ teritoriale.

Banii vor fi direcționați către susținerea programelor de dezvoltare locală, programelor de infrastructură care necesită finanțare locală, precum și pentru cheltuieli de funcționare, pe care unitățile administrativ teritoriale nu le pot finanța din veniturile proprii.

Din cota de 6% din impozitul pe venit, Consiliului Județean Alba i-a revenit suma de 40,20 milioane lei, spre deosebire de doar 2,03 milioane lei cât a primit CJ Sibiu.

În ambele cazuri, cea mai mare parte din bani au luat drumul bugetelor locale ale comunelor. Alocările totale pentru cele 53 de comune din Sibiu reprezintă 81% din suma întreagă.

Cei mai mulți bani au rămas în Municipiul Sibiu, respectiv 37.800 lei, iar al doilea municipiu din județ, Mediaș, are de cheltuit 37.000 lei.

În funcție de categoria din care fac parte unitățile administrativ teritoriale, fondurile au fost repartizate în mod egal, respectiv 35.000 lei pentru orașe și 31.000 lei pentru comune.

Mai bine primar în județul Alba decât în Sibiu

Primăriile de comună din județul Alba beneficiază de fonduri în plaja de 825.000 lei – 115.000 lei. Comuna Ighișu (825.000 lei) a surclasat chiar orașele Teiuș (398.000 lei) și Baia de Arieș (600.000 lei).

Din fondul total de 40,20 milioane lei, bugetul Municipiului Aiud crește cu 2,5 milioane lei, în timp ce municipiul reședință de județ, Alba Iulia, reține 2,3 milioane lei.

Distribuția pe categorii de UAT arată că aleșii județeni din Alba au votat alocări totale pentru comune în procent de 57%.

Citește și Topul județelor în care cele mai multe firme și-au sistat activitatea. Analiză Transilvania Business

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

7 din 10 angajatori vor oferi anul acesta beneficii de Crăciun pentru angajați

Articolul următor

5 milioane de lei, cofinanțări pentru drumurile comunale din județul Bihor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share