Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Revoluția din 1989, suprinsă în două evenimente la Cluj

Acestea sunt organizate de Biblioteca Centrală Universitară (BCU) Lucian Blaga, Institutul de Istorie Orală (IIIO) - Facultatea de Istorie și Filosofie, Universitatea Babeș-Bolyai, Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989.

O serie de evenimente legate de Revoluția din Decembrie 1989 au fost programate la Cluj-Napoca.

Acestea sunt organizate de Biblioteca Centrală Universitară (BCU) Lucian Blaga, Institutul de Istorie Orală – Facultatea de Istorie și Filosofie, Universitatea Babeș-Bolyai, Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989.

Cu ocazia împlinirii a 34 de ani de la Revoluție, va avea loc, la BCU, colocviul „Memorii intersectate. 21 Decembrie 1989, Piața Libertății, Cluj-Napoca”, în 14 decembrie, ora 17:00. Vor fi dezbătute evenimentele din 21 decembrie 1989 prin intermediul mărturiilor a cinci participanți direcți la episodul petrecut în Piața Libertății.

Cu acest prilej va fi vernisată expoziția „Revoluția din Decembrie 1989 în Cluj-Napoca. Mărturii vizuale”, ce va fi găzduită de BCU în perioada 14 decembrie – 14 ianuarie. Expoziția reunește imagini surprinse pe străzile municipiului în 21 și 22 decembrie 1989, aparținând mai multor fotografi clujeni.

În 15 decembrie, ora 16:00, la BCU va fi proiectat filmul documentar „89: Oglinzi și fum”. Invitat special al evenimentului este Alexandru Stănescu, regizor și producător al filmului.

Va fi prezentat și un scurt film documentar ce tratează experiența a șapte revoluționari din Cluj, intitulat „Decembrie 1989. Răbufnirea unui popor batjocorit”. Acesta a fost realizat de către o grupă de studenți de la facultățile de Istorie și Filosofie, Litere, Psihologie și Științe ale Educației ale UBB.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Untold a participat pentru a treia oară la Festivalul Brazilor de Crăciun, organizat de Asociația Salvați Copiii România (SCR).

Bradul Untold, cel mai licitat din România

Articolul următor

Se deschide circulației pasajul dintre Sântandrei și Oradea din zona Cazaban

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share