Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Se deschide circulației pasajul dintre Sântandrei și Oradea din zona Cazaban

Marți dimineață, în jurul orei 10, se va deschide circulației pasajul rutier subteran de pe drumul de legătură dintre comuna Sântandrei și zona Cazaban din Oradea.

După ce timp de mai multe luni circulația a fost deviată, în aceste zile se execută ultimele lucrări: semnalizările rutiere, montarea bordurilor de la marginea pistei de biciclete și legarea la sistemul de evacuare a apelor pluviale.

Pasajul are o înălțime de 5 metri, două benzi de circulație de 3,5 metri lățime fiecare, o pistă de biciclete și un trotuar lat de peste 3 metri. Acestea subtraversează drumul expres ce leagă Oradea de autostrada Transilvania.

„În zona limitrofă acestui pasaj va fi cel mai important nod rutier din județul Bihor: intersecția cu drumul expres Arad – Oradea și legăturile cu Oradea și Sântandrei. Lucrările la nodul rutier sunt cuprinse în proiectul drumului expres Arad – Oradea și vor începe anul viitor. Această soluție de trafic, pasaje și bretele de viraj dreapta, va înlocui soluția inițială cu sens giratoriu și va fluidiza circulația”, a anunțat Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor.

Pistei de biciclete ce leagă Oradea de Sântandrei îi va fi asigurată continuitatea prin deschiderea acestui pasaj, siguranța bicicliștilor și a pietonilor fiind rezolvată printr-un parapet separator de protecție montat pe rampe și în pasaj.

După deschiderea circulației prin noul pasaj, constructorii de la Strabag vor trece la completarea terasamentului drumului expres, în zona pe unde a fost necesară devierea circulației.

Pasajul este rezultatul unei colaborări între Compania națională de autostrăzi – CNAIR, Zona Metropolitană Oradea, Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Acestea sunt organizate de Biblioteca Centrală Universitară (BCU) Lucian Blaga, Institutul de Istorie Orală (IIIO) - Facultatea de Istorie și Filosofie, Universitatea Babeș-Bolyai, Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989.

Revoluția din 1989, suprinsă în două evenimente la Cluj

Articolul următor

E de vânzare Hotelul Express din Predeal, aparținând CFR Marfă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share