Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Banca Transilvania, inclusă într-un consorțiu pentru creditarea ALRO

Casa de Avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a acordat asistență juridică unui sindicat de bănci în legătură cu modificarea și prelungirea până în 2026 a facilităților de credit pentru capital de lucru. 
Combinatul din județul Olt are nevoie de finanțare bancară pentru planurile sale pe termen lung | Foto: AP Technology

Societatea bancară din Cluj a acceptat prelungirea facilităților de împrumut de 150 de milioane de dolari pentru combinatul din Slatina.

Casa de Avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a acordat asistență juridică unui sindicat de bănci în legătură cu modificarea și prelungirea până în 2026 a facilităților de credit pentru capital de lucru. Facilitățile de 150 de milioane de dolari sunt destinate ALRO, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați vertical din Europa, după capacitatea de producție.

Sindicatul băncilor a fost coordonat de Exim Banca Românească (EBR) și a inclus Banca Transilvania, Banca Comercială Română, OTP Bank Romania, CEC Bank, UniCredit Bank și Alpha Bank Romania. NNDKP a asistat băncile în legătură cu aspecte de drept românesc pe întreaga durată a proiectului, oferind consultanță în ceea ce privește structurarea, elaborarea și negocierea documentației de finanțare.

Băncile s-au pus de acord

Tranzacția a implicat o structură complexă de finanțare și garanții, inclusiv un acord al creditorilor pentru armonizarea poziției la nivelul finanțatorilor ALRO. Echipa NNDKP implicată în tranzacție a fost formată din Alina Radu (partener) și Cătălina Dan (asociat), din cadrul practicii de drept bancar și finanțări.

„Suntem onorați că am acordat asistență unui sindicat de bănci românești de top în această tranzacție complexă, care va ajuta ALRO în planurile sale pe termen lung. Finanțarea de către unele dintre cele mai importante instituții de credit din România reafirmă angajamentul lor față de susținerea afacerilor cu valoare adăugată mare”, a declarat Alina Radu, partener în NNDKP.

Cerere mai redusă pentru unele produse

ALRO a fost consiliată juridic de Simmons & Simmons și Zamfirescu Racoți Vasile & Partners. “Am continuat să activăm într-un mediu economic foarte provocator, caracterizat prin costuri ridicate de producție și o cerere mai mică pentru unele produse din aluminiu.

Cu toate acestea, am profitat de poziția noastră puternică pe piața produselor din aluminiu cu valoare adăugată mare, ne-am concentrat pe creșterea eficienței operațiunilor noastre și pe reducerea costurilor și am reușit să ne menținem poziția la nivel internațional”, a declarat Marian Năstase, președintele ALRO.

“Prelungirea facilității de credit sub coordonarea EBR și cu un sindicat de instituții financiare puternice vine ca o confirmare a faptului că programul de dezvoltare pe termen lung poate susține continuitatea afacerii și poziția noastră internațională”, a adăugat Genoveva Năstase, director financiar al ALRO.

Producător controlat din Cipru

În ultimii 20 de ani, grupul ALRO a investit 885 de milioane de dolari în tehnologie de ultimă generație, creșterea eficienței operaționale și programele de protecție a mediului. Aceste investiții au dus la diversificarea portofoliului de produse, cu accent pe aluminiu cu valoare adăugată mare și la reducerea amprentei ecologice la nivelul întregului grup.

Companiile care fac parte din grupul sunt ALRO – producător de aluminiu, Alum – producător de alumină, Sierra Mineral Holdings I – extracția bauxitei, Vimetco Extrusion – producător de aluminiu extrudat, Conef, Global Aluminium – societăți de tip holding și de management, Bauxite – marketing, Vimetco Trading – vânzări de aluminiu.

Grupul a creat un lanț de producție integrat, asigurând materiile prime pentru ALRO. Societatea din Slatina este o subsidiară a Vimetco (Cipru), producător global de aluminiu primar și prelucrat integrat vertical. Structura acționariatului ALRO este Vimetco (54,19%), Pavăl Holding (23,21%), Fondul Proprietatea (10,21%), alți acționari (12,39%).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Târg de Crăciun al Asociației Agricultorilor din Valea Ierului la Oradea

Articolul următor

Ghidul e-Factura. Ce trebuie să știe contribuabilii pentru a emite și prelua facturi electronice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share