Societatea bancară colaborează cu i-Tom Solutions pentru o funcționalitate în premieră în România pentru o aplicație de banking.
Banca din Cluj a introdus, o funcționalitate pentru aplicațiile de banking care ajută la emiterea și trimiterea automată a e-facturilor către agenția Națională de Administrare Fiscală. Facilitatea BT Go ajută antreprenorii să se alinieze legislației Ro e-Factura, conform căreia, din ianuarie 2024, firmele trebuie să emită facturi electronice, care să ajungă direct în spațiul privat virtual al ANAF.
Pentru integrarea acestei funcționalități, BT a ales să colaboreze cu i-Tom Solutions, dezvoltatorul platformei FGO, cea mai utilizată soluție de facturare și gestionarea afacerii din România, cu peste 100.000 de utilizatori în prezent.
“Planul nostru este ca BT Go să devină cel mai util instrument digital pentru firme. Pe lângă funcționalitățile obișnuite – plăți, schimburi valutare, carduri – lansăm facturarea electronică și automatizarea e-facturilor. Avem în pregătire multe noutăți pe care le vom anunța periodic”, a spus Tiberiu Moisă, director general adjunct, MidCorporate & IMM la BT.
„De la 1 ianuarie, toate firmele vor fi nevoite să folosească e-Factura, fiind obligatorie nu doar pentru facturile emise către persoane juridice, ci și pentru recepționarea e-Facturilor primite de la furnizori. FGO a automatizat complet integrarea cu e-Factura. Odată conectat contul SPV în FGO, utilizatorul poate activa trimiterea automată a e-Facturilor în SPV, la intervalul dorit după emitere.
Astfel, e-Facturile se vor transmite în SPV fără altă acțiune din partea utilizatorului. Avem o rată de succes de 100% pentru încărcarea e-Facturilor în SPV datorită mecanismului automat pe care l-am creat pentru aceste situații. Tot în contul FGO se găsesc și statusul, recipisa de la ANAF, precum și e-Facturile primite de la furnizori”, afirmă Valeriu Filip, fondatorul FGO.
BT Go a crescut ca număr de beneficiari și funcționalități, din iulie, de la momentul lansării. Aplicația are 25.000 de utilizatori, însemnând 1.000 de companii noi înrolate în fiecare săptămână.