Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Liceenii clujeni își vor forma competențe antreprenoriale

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) și Confederaţia Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) Cluj au semnat “Pactul pentru educația antreprenorială”, un acord de colaborare între cele două entități.
Marinela Marc și Sigina Luca, la ceremonia de semnare a pactului județean | Foto: CONAF

Prima acțiune care se va derula în cadrul parteneriatului vizează un concurs de proiecte dedicat elevilor de liceu.

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) și Confederaţia Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) Cluj au semnat “Pactul pentru educația antreprenorială”, un acord de colaborare între cele două entități. Din partea ISJ Cluj au participat Marinela Marc, inspector școlar general, și Cristian Potora, inspector școlar general adjunct, CONAF fiind reprezentată de președintele filialei, Sigina Luca.

“Această colaborare are ca scop susținerea și dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor. Primul proiect pe care îl vom realiza împreună, aici la Cluj, este Maratonul pentru Educație Antreprenorială, un concurs de proiecte dedicat tinerilor liceeni”, a spus oficialul CONAF.

Un astfel de pact, la nivel național, a fost semnat între CONAF și Ministerul Educației. Programul propune modalități noi și creative de predare și învățare, prin promovarea unei educații competitive și corelarea educației antreprenoriale cu o strategie coerentă, de dezvoltare a pieței muncii din România.

CONAF a luat ființă ca urmare a necesității de a crea o cultură antreprenorială modernă, sustenabilă și echitabilă, nu numai pentru antreprenoriatul feminin, ci și pentru întregul mediu de business. Organizația are în componența sa două federații, 10 patronate, 5 asociații, 19 sucursale și 3.000 de companii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
“După cum am promis, echipa Black Tulip (BTD) a revenit într-un timp extrem de scurt datorită întregului personal și a zecilor de muncitori care s-au aflat aici 6/7 zile.

Hotelul Black Tulip renaște din propria cenușă. La propriu

Articolul următor
Președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Alexandru Bociu, și vicepreședintele Ioan Oleleu au inaugurat oficial laboratorul modernizat din Zalău.

Laboratorul Direcției Sanitare Veterinare Sălaj, modernizat cu 1 milion de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share