Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Laboratorul Direcției Sanitare Veterinare Sălaj, modernizat cu 1 milion de euro

Președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Alexandru Bociu, și vicepreședintele Ioan Oleleu au inaugurat oficial laboratorul modernizat din Zalău.
Direcția din Sălaj va asigura analize performante pentru regiunile Centru și Nord-Vest | Foto: ANSVSA

Acesta va derula activități de testare și laborator în domeniile sănătății animalelor și siguranței alimentelor pentru două regiuni ale României.

Președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Alexandru Bociu, și vicepreședintele Ioan Oleleu au inaugurat oficial laboratorul modernizat din Zalău. Au fost prezenți subprefectul Sălajului – Adriana Sabou, președintele Consiliului Județean – Dinu Iancu-Sălăjanu, primarul Zalăului, Ionel Ciunt.

Laboratorul va efectua analize de determinare a coloranților solubili în apă, precum și două analize din pachetul național pentru organismele modificate genetic. “Această realizare a Direcției Sanitare Veterinare Sălaj reprezintă un pas semnificativ în asigurarea sănătății animalelor și a siguranței alimentelor din județ. Laboratorul a fost construit în 1974 și modernizat parțial în perioada 2000-2002.

Președintele ANSVSA, Alexandru Bociu și vicepreședintele Ioan Oleleu au inaugurat oficial laboratorul modernizat al DSVSA Sălaj.

Atât finisajele exterioare, cât și cele interioare, nu mai corespundeau normelor în vigoare. Ele impuneau necesitatea unei reabilitări termice și a unor îmbunătățiri semnificative. Instalațiile electrice, de gaz și de încălzire erau subdimensionate.

De aceea era nevoie de modernizarea lor pentru a asigura un mediu de lucru sigur și eficient. Valoarea proiectului s-a ridicat la suma de 4,8 milioane de lei, bani asigurați din bugetul de stat și de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Laboratorul sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor din Sălaj desfășoară activități de testare și analize de laborator în domeniile sănătății animalelor și siguranței alimentelor. Cu această modernizare suntem pregătiți să asigurăm certificarea calității, sănătății și salubrității în ceea ce privește supravegherea animalelor și a produselor alimentare”, au rezumat oficialii ANSVSA.

 “Laboratorul are impact major în Regiunile Centru și Nord-Vest prin faptul că aici vor fi realizate câteva tipuri de analize unice pentru întreaga regiune, ceea ce este un real folos pentru beneficiari. Modernizarea acestui laborator reprezintă nu doar o renovare fizică, ci și o evoluție semnificativă la nivel instituțional.

Cu spații de lucru extinse și echipamente de ultimă generație, instituția, prin specialiștii săi, va face față mai bine provocărilor actuale și viitoare în domeniul siguranței alimentare și sănătății animalelor”, a spus vicepreședintele Camerei Deputaților, Lucian Bode.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) și Confederaţia Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) Cluj au semnat “Pactul pentru educația antreprenorială”, un acord de colaborare între cele două entități.

Liceenii clujeni își vor forma competențe antreprenoriale

Articolul următor

Transportul rutier de mărfuri, 38% creștere, dacă se dublează rețeaua de autostrăzi

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share