Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Caravana cu Medici Filiala Bihor, misiune încheiată cu succes în Budureasa

În perioada 2 decembrie și 9-10 decembrie, Caravana cu Medici Filiala Bihor a desfășurat o amplă misiune de asistență medicală în comuna Budureasa, județul Bihor.

Cu echipa sa dedicată, Caravana a reușit să impacteze sute de vieți, oferind atât recoltarea de analize cât și consultații medicale gratuite.

Rezultatele acestei misiuni sunt remarcabile:

  • În data de 2 decembrie, 205 pacienți au beneficiat de recoltarea de analize, asigurându-și astfel monitorizarea sănătății pe termen lung;
  • În 9-10 decembrie, 325 de pacienți au primit consultații medicale, având acces la o gamă variată de specialități: Medicină de urgență, Ortopedie, Medicină internă, Diabetologie, Radiologie, Gastroenterologie, Urologie, Ginecologie, Cardiologie, Neurologie, Oftalmologie, Pediatrie, Stomatologie;
  • De asemenea s-au oferit 200 de rame de ochelari gratuite, acest aspect contribuind la îmbunătățirea vederii și calității vieții pentru mulți pacienți.

Patologii identificate

Printre cele mai frecvente patologii identificate s-au numărat diabetul zaharat, steatoza hepatică, hipertensiunea arterială, cataractele, infecțiile urinare și infecții de căi respiratorii la copii.

Misiunea a depistat 3 cazuri noi de virus hepatic B, pacienții fiind îndrumați spre investigații suplimentare.

De asemenea, au fost identificate situații medicale critice, precum o sarcină la o pacientă de 18 ani și cazuri de suspiciune înaltă de scabie, tuberculoză și cancer bronhopulmonar, care au fost imediat trimise pentru investigații superioare.

Caravana cu Medici Filiala Bihor continuă să-și aducă contribuția la îmbunătățirea stării de sănătate a comunităților defavorizate, demonstrând că prin solidaritate și expertiză medicală, se pot aduce schimbări semnificative.

Despre Caravana cu Medici Filiala Bihor

Caravana cu Medici Filiala Bihor este o organizație non-profit dedicată aducerii asistenței medicale în zonele defavorizate ale județului Bihor.

Prin caravanele medicale, oferă consultații, educație medicală și sprijin comunităților care nu au acces facil la servicii medicale.

Echipa este formată din medici, studenți la medicină și asistenți medicali, toți voluntari motivați să aducă contribuții semnificative în timpul lor liber.

Caravana cu Medici Filiala Bihor are ca scop nu doar aducerea de servicii medicale esențiale, ci și educarea și inspirarea comunităților pentru un viitor mai sănătos.

Premiată la Gala Comunității Bihorene

Asociația Caravana cu medici Bihor a fost desemnat ONG-ul anului la Gala Comunității Bihorene de săptămâna trecută. ONG-ul este format dintr-o echipă de rezidenți și studenți entuziaști care în anul 2023 a oferit asistență medicală în zonele defavorizate din județul Bihor. Peste 1.000 de persoane au beneficiat de servicii medicale gratuite. Pe lângă componenta medicală, au contribuit și la educarea comunităților defavorizate prin cursuri de prim ajutor.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
TenarisSilcotub își continuă angajamentul de a investi în educația tehnică printr-un nou proiect de dotare a atelierului de mecanică al Colegiului Tehnic Alesandru Papiu Ilarian (API) din Zalău.

Strung de 120.000 de euro, donat de Tenaris unui liceu zălăuan

Articolul următor

ProAfaceri România a organizat la Brașov a treia ediție a Arenei Urșilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share