Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Strung de 120.000 de euro, donat de Tenaris unui liceu zălăuan

TenarisSilcotub își continuă angajamentul de a investi în educația tehnică printr-un nou proiect de dotare a atelierului de mecanică al Colegiului Tehnic Alesandru Papiu Ilarian (API) din Zalău.
Echipamentul identic cu cele folosite în industrie a fost pus în folosul elevilor și cadrelor didactice | Foto: TenarisSilcotub

Grupul metalurgic a oferit echipamentul de ultimă generație pentru ca elevii să prelucreze piese prin așchiere.

“TenarisSilcotub își continuă angajamentul de a investi în educația tehnică printr-un nou proiect de dotare a atelierului de mecanică al Colegiului Tehnic Alesandru Papiu Ilarian (API) din Zalău. Este vorba despre un strung cu comandă numerică de ultimă generație, în valoare totală de 600.000 de lei.

Echipamentul oferă elevilor și cadrelor didactice posibilitatea de a exersa abilitățile și cunoștințele dobândite teoretic în prelucrarea pieselor prin așchiere. Acest strung este identic cu cele folosite azi în industrie. API este primul liceu din județul Sălaj care beneficiază de o astfel de dotare educațională”, au informat reprezentanții companiei.

“Educația este cheia progresului, iar noi suntem mândri să fim parte din construirea unui viitor sustenabil”, a spus președintele TenarisSilcotub, Mihaela Popescu.

TenarisSilcotub își continuă angajamentul de a investi în educația tehnică printr-un nou proiect de dotare a atelierului de mecanică al Colegiului Tehnic Alesandru Papiu Ilarian (API) din Zalău.

În toamnă, TenarisSilcotub, cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici și servicii conexe pentru industria energetică, a investit 400.000 de lei într-un laborator multifuncțional pentru elevii de la API. Investiția de la API creează un mediu nou de învățare cu accent pe competențe digitale și tehnice.

Laboratorul multifuncțional, cu tehnologie de ultimă generație, permite predarea materiilor tehnice prin simulare virtuală și învățarea noțiunilor de mecanică și electrică în condiții de siguranță.

Silcotub este cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici și, din 2004, este parte a companiei Tenaris – lider mondial în producția și furnizarea de produse tubulare și servicii conexe pentru industria energetică, industria auto, sectorul de petrol și gaze și alte aplicații industriale.

Compania este prezentă în nouă orașe din România și operează unități de producție integrate, de la colectarea și pregătirea fierului vechi, la elaborarea oțelului în Călărași la realizarea de produse tubulare cu valoare adăugată mare la Zalău. O fabrică de prăjini de pompare în Câmpina și un centru de servicii logistice în Ploiești completează portofoliul de produse și servicii pentru industria de petrol și gaze.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
The Global Labor Marker Conference (GLMC) este punctul central pentru colaborarea globală privind evoluția pieței muncii la nivel mondial, direcționând discuțiile în zona viitorului legislației privind munca, standardelor și inovației.

Șeful Rombat, invitat la summit-ul muncii din Arabia Saudită

Articolul următor

Caravana cu Medici Filiala Bihor, misiune încheiată cu succes în Budureasa

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share