Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Linnify își deschide sediu în SUA, cu sprijinul Austin Venture Association

Linnify a anunțat extinderea sa pe piața americană prin inaugurarea centrului său din Austin - Texas, unul dintre hub-urile tehnologice cu o dezvoltare accelerată din SUA, având ca sprijin parteneriatul cu Austin Venture Association (AVA).
Specialiștii clujeni se implică în multiple programe de suport, incubatoare și acceleratoare | Foto: Linnify

Compania clujeană susține startup-urile și antreprenorii să își transforme ideile în produse digitale de succes.

Linnify a anunțat extinderea sa pe piața americană prin inaugurarea centrului său din Austin – Texas, unul dintre hub-urile tehnologice cu o dezvoltare accelerată din SUA, având ca sprijin parteneriatul cu Austin Venture Association (AVA).

Este al doilea sediu după cel din Cluj, reprezentând un pas important în evoluția companiei și continuarea misiunii de a susține ecosistemul de start-up-uri și scale-up-uri în domenii precum sănătate, educație, Future of Work și energie.

„Decizia de a ne extinde a fost un demers firesc, având în vedere contextul de piață favorabil. Criza din martie provocată de colapsul Silicon Valley Bank a avut un impact semnificativ asupra întregului ecosistem antreprenorial din SUA, diminuând apetitul pentru risc în sectorul investițional local.

Acesta a fost un motiv în plus pentru noi să ne concentrăm pe gestionarea riscurilor în dezvoltarea de produs, utilizând metodologiile noastre inovatoare de validare”, susține Cătălin Briciu, fondator al Linnify.

Extinderea a fost consolidată de colaborarea inițiată cu AVA, organizație ce facilitează dezvoltarea start-up-urilor, creând conexiuni reale între mediul antreprenorial și cel investițional. Pentru Linnify, acest parteneriat contribuie la creșterea încrederii la nivel regional și adaptarea pe plan american.

„Colaborarea cu AVA ne permite să amplificăm impactul abordării noastre bazate pe validare într-un mediu în care ecosistemul start-up-urilor se află într-un proces de dezvoltare tot mai accelerat.

Parteneriatul deschide numeroase oportunități de creștere, permițându-ne să integrăm și să adaptăm gândirea orientată către validare într-un context dinamic și plin de potențial”, consideră Briciu.

Ateliere practice pentru 100 de fondatori americani

Prezența internațională a fost susținută de mai multe vizite regionale în acest an și implicarea în evenimente de profil prin acțiuni de mentorat. Linnify a susținut șase ateliere teoretice și practice pentru 100 de fondatori de start-up-uri americani din sănătate, educație și energie, prezentând procesul de validare a produselor prin Validation Playbook, metodologie marca Linnify.

Printre evenimentele organizate se numără o întâlnire de tip masă rotundă găzduită de Centrul de Inovare din Texas, unde actori cheie ai inovației din Austin au dezbătut provocările actuale din ecosistem.

„Acesta nu este doar un parteneriat, este o inițiativă transformatoare a ecosistemului de inovație din Austin prin care furnizăm start-up-urilor locale aflate într-o etapă incipientă și de consolidare accesul la informații esențiale și resurse. Programul Business Member Services are exact acest scop: de a oferi valoare adăugată comunității noastre.

Linnify, ca nou membru, vine cu un plan clar de dezvoltare a noilor afaceri, bazat pe date reale din piață, informații esențiale pentru investitorii de capital de risc în vederea deciziilor de finanțare”, a menționat David Valentino, director general al AVA.

Firmele românești, antrenate pentru piața SUA

În România, Linnify s-a implicat, anul acesta, în multiple programe de suport, incubatoare și acceleratoare, precum Innovation Labs, LevelUP – INNO Accelerator, Startup Reaktor și Global Startup Cities, unde procesul său de validare a fost aplicat parțial sau integral.

Un alt parteneriat strategic este cel de validare cu RubikHub, organizație ce are misiunea de a dezvolta segmentul antreprenorial din România. Linnify se va implica activ în programul Scale to USA, venind în sprijinul participanților prin procesul de validare și conexiunile cu mediul de afaceri din Austin.

„Dacă până acum am organizat o serie de evenimente în Austin și am participat în programe de validare naționale în care procesul de validare Linnify a fost integrat, prin implicarea în programul Scale to USA reușim să contribuim activ la lansarea și promovarea start-up-urilor românești promițătoare și validate în mediul investițional din Austin”, a spus fondatorul Linnify.

Linnify este o companie românească fondată în 2016 de trei prieteni: Alexandru Bogdan, Răzvan Bretoiu și Cătălin Briciu. În 2023, Briciu a fost inclus în topul „30 sub 30” realizat de Forbes pentru contribuția sa în domeniul tehnologic. Compania este specializată în soluții IT, având expertiză  în dezvoltarea de produse digitale și servicii de validare a ideilor.

Linnify susține startup-urile și antreprenorii să-și transforme ideile în produse digitale de succes. Compania nu este finanțată extern, ceea ce îi permite să se concentreze pe serviciile sale și să rămână fidelă misiunii sale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Clienți noi și reducerea costurilor, cele mai mari provocări pentru Marvicon în 2024

Articolul următor

O nouă clădire istorică - Pasajul Madách - pusă în valoare la Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share