Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proprietarii Jelna au luat Coroana de Aur

Hotelul Coroana de Aur rămâne la vânzare, după ce la ultima licitație nu a fost depusă nicio ofertă, a precizat Andrei Besoiu, de la CITR, lichidatorul bunurilor din dosarul de faliment al familiei Moldovan
Complexul din Bistrița cuprinde o unitate hotelieră, un restaurant și un teren de 3.000 mp | Foto: Hotel Coroana de Aur

Hotelul Coroana de Aur din Bistrița a fost, în sfârșit cumpărat, dar foștii proprietarii au obținut cu 2 milioane de euro mai puțin decât ofertele din 2022. Proprietarii Cramei Jelna Frații Moldovan au achiziționat împreună cu antreprenorul din Maramureș Florin Font la licitația organizată în 21 decembrie Hotelul Coroana de Aur, potrivit Bistrița Business.

Aceștia au propus lichidatorilor de la CITR  aproape 4,14 mil. euro (TVA inclus). După mai multe licitații, la care nu s-a achiziționat celebrul hotel din Bistrița, suma a fost acceptată.

Licitația a decurs cu emoții pentru ambele părți. Oferta propusă de cei de la Crama Jelna și partenerul Florin Font a fost acceptată de CITR la ultima strigare. „Tranzacția a fost confirmată, pentru Bistrița Business, de Daniel Moldovan, co-proprietarul Cramei Jelna și al companiei Drosera Building, cea prin care s-a realizat achiziția” au anunțat jurnaliștii bistrițeni.

Daniel Moldovan a înțeles potențialul Coroanei de Aur

„Ne-am decis de ceva vreme să depunem ofertă pentru Coroana de Aur, va fi o completare extraordinară la businessul pe care-l avem noi deja la Jelna. Am mers în parteneriat (50-50) cu prietenul nostru Florin Font și ieri am semnat contractul cu CITR. Avem termen 30 de zile să facem transferul proprietății și apoi vrem să ne apucăm de lucru! Este mult de renovat la Coroana de Aur, vom începe cu restaurantul și cu zona de recepție. Desigur, vom avea grijă și la rezervările și contractele în derulare, activitatea nu va fi întreruptă. Preluăm și angajații din acest moment. Cu experiența pe care o avem la Jelna, credem că vom readuce Coroana de Aur la strălucirea pe care o merită!” a spus Daniel Moldovan, citat de Bistrița Business.

Pierderi de 2 milioane de euro

Grupul de firme Combis – Agro Invest – Hotel Coroana de Aur fusese ofertat de familia Moldovan, înainte de intrarea în insolvență, cu 6,8 milioane euro. La licitațiile din acest an,  CITR a stabilit prețul de pornire de 5,52 milioane euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Alba Iulia: 6 proiecte propuse de locuitori vor fi implementate începând din 2024

Articolul următor

Constituția lui Anderson, ediția 1784, în colecția Templului Francmasoneriei din Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share