Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Decitex.ro, firma orădeană care vinde mopuri chinezilor

Decitex.ro, o firmă orădeană cu capital francez, a inaugurat noua hală de producție din Parcul Industrial Eurobusiness Park 2 Oradea.

Noua hală este o investiție de 3 milioane de euro și măsoară aproape 5.000m². Vechea hală, situată tot în Parcul Industrial 2, se întindea pe 1.500 m².

La inaugurare au participat parteneri din Franța, Anglia și Spania, precum și din România. De asemenea, a fost prezent și primarul Oradiei, Florin Birta.

„Ceea ce ne aduce aici, azi, împreună este o colaborare sau un parteneriat care a făcut să fie nevoie să deschidem o nouă unitate de producție, și vă mulțumesc pentru asta. Fără dumneavoastră, clienți, furnizori, prestatori de servicii sau facilitatori administrativi, acest lucru nu ar fi fost posibil”, și-a început cuvântarea de bun venit Cătălin Popa, directorul executiv al Decitex.ro.

De fapt, noua hală de producție trebuia inaugurată în urmă cu un an. Întârzierea a fost cauzată de varii motive, de la penuria de materiale de construcții cauzată de declanșarea războiului din Ucraina la personalul redus al constructorului din cauza pandemiei de Covid-19.

Fabrică prietenoasă cu mediul

 Directorul executiv spune că nu a făcut rabat la calitate, rezultând o fabrică pentru secolul 21, cu toate provocările sale, deschisă cu grijă față de oameni, generațiile viitoare și față de mediul înconjurător.

„Mulți dintre noi petrecem mai mult de o treime din viața noastră aici, în acest loc și am considerat că e necesar ca acesta să fie un al doilea acasă. Confortul posturilor de lucru este completat de o sală de relaxare, o sală de mese cu vedere spre natură și o varietate vegetală în beneficiul colaboratorilor. Decitex nu lucrează cu angajați, ci cu oameni care au înțeles că au un scop comun dincolo de pâinea de azi și de cea de mâine. Compania mai dispune de un teren pentru activități sportive, care a fost amenajat pentru eliminarea riscurilor de tulburări musculo scheletice care ar putea fi cauzate de solicitările de la postul de lucru”, a prezentat Cătălin Popa facilitățile create în companie.

Decitex.ro mai are o zonă de fructe și legume cultivate în sistem de permacultură. În spatele fabricii este un iaz alimentat cu apă de ploaie recuperată de pe acoperișuri. De asemenea, în fața fabricii mai există un iaz mai mic alimentat cu apa de la chiuvete și dușuri, trecută printr-un circuit de fitoepurare, astfel încât la canal să ajungă o apă curată.

În toamnă, în curtea din spatele fabricii va fi înființată o fermă de găini ouătoare.

Clădire pasivă termic

 „Ca investiție, aici ne apropiem de 3 milioane de euro și ceea ce ne-am dorit a fost să fie o construcție cât se poate de mult pasivă termic. Ca dovadă, acum, în aceste vremuri în care am avut 40°C aproape în exterior, înăuntru erau 23°C fără să pornim aerul condiționat. Certificatul energetic și analiza energetică a clădirii ne spun că suntem într-o clădire pasivă, pe care intenționăm să o autorizăm ca atare”, a explicat managerul Decitex.

Mopuri și lavete pentru spitale

 Decitex.ro este unul dintre ultimii fabricanți independenți din Europa de mopuri și lavete profesionale.

„Suntem una dintre puținele firme din Europa care are își permite luxul de a refuza clienți noi pentru că nu ar putea să-i livreze produse la calitatea pe care noi vrem și o aducem în piață. Nu e ușor să dezinfectezi un produs folosind doar apă, dar spitale întregi din lume, care sunt dotate cu produsele Decitex, de toate mărimile și specialitățile, au făcut deja acest pas, renunțând complet la dezinfectanții chimici în procesul de curățenie, inclusiv în sălile de operație. Să obții reduceri de aproape șase logaritmi de populație bacteriană doar cu apă nu e de ici de colea, iar economiile făcute de clienții noștri sunt peste 80% față de tehnologiile concurente de pe piață”, a precizat directorul Decitex.ro.

Acesta subliniază că este o onoare că produsele fabricate la Oradea ajung în diverse sectoare de lucru, de la cel industrial la cel medical, din Anglia în Australia, trecând prin Orientul Mijlociu și Asia.

„Pentru că este o reușită să vinzi, ca european, mopuri chinezilor. Astfel, banii rămân în Europa, în România, la Oradea”, se mândrește Cătălin Popa.

Fabrica are în prezent 72 de angajați, dar până la sfârșitul anului vrea să crească numărul acestora cu 50%.

 

Dan BIRTA

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cel mai performant CT din România inaugurat la Centrul Medical Cardiomed Târgu Mureș

Articolul următor

Primul parc amenajat în ultimii 30 de ani: Sibiul a oferit unui teren viran utilitate publică, printr-un proiect de reconversie urbană

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share