Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Grampet Logistics cumpără Electromontaj Carpați Sibiu

Sursa foto: Club feroviar

Pachetul majoritar de acțiuni al companiei sibiene Electromontaj Carpați a fost cumpărat de  Compania Grampet Logistics SRL, parte a grupului Grampet deținut de Gruia Stoica.  

Acțiunile achiziționate au constituit un pachet de 70,06%, compania Electromontaj Carpați fiind listată la Bursa de Valori București.Valoarea estimată a tranzacției este în jurul a 14 milioane de lei, luând în considerare că e vorba de un pachet de 230.216 acțiuni, iar valoarea unei acțiuni este de 60 de lei. Cumpărarea acțiunilor a avut loc pe piața vânzărilor speciale la ordin și a dus la o apreciere a valorii acțiunilor cu 38,39% la jumătatea lunii noiembrie, când a avut loc tranzacția. Restul acțiunilor este deținut de persoane fizice cu 18% și de persoane juridice cu 11%.

Sursa foto: Forbes

Romelectro București era principalul acționar al companiei de lucrări energetice Electromontaj Carpați, iar tranzacția a fost impusă la începutul acestui an. Executorul judecătoresc Coşoreanu Iulian Ilie a impus Romelectro scoaterea la vânzare a 230.216 acţiuni deţinute la Electromontaj Carpați. Vânzarea pachetului majoritar de acţiuni va fi realizată prin intermediul Bursei de Valori Bucureşti, iar metoda de vânzare este una specială la ordin.

Anunțul de vânzare a acțiunilor deținute de Romelectro la Electromontaj

„Societatea Electromontaj Carpaţi S.A. are o experienţă de 70 de ani în domeniul energiei electrice. Domeniul de activitate cuprinde execuţia lucrărilor de construcţie-montaj a  liniilor electrice aeriene şi subterane, staţiilor de transformare şi conexiune. Societatea este unul dintre constructorii importanţi ai Sistemului Energetic Naţional al României, având realizate lucrări de construcţii şi reparaţii capitale a peste 10.000 km de linii electrice aeriene, 2.600 posturi de transformare şi puncte de alimentare, peste 2.500 km de fibră optică pe LEA 110-400 kV şi retehnologizarea celor mai importante staţii de transformare şi conexiuni din România”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primul parc amenajat în ultimii 30 de ani: Sibiul a oferit unui teren viran utilitate publică, printr-un proiect de reconversie urbană

Articolul următor
Frații Moldovan, de la Crama Jelna, și antreprenorul maramureșean Florin Font (imobiliare, construcții și restaurante în Bistrița) au achiziționat hotelul Coroana de Aur

Proprietarii Crama Jelna au preluat Coroana de Aur

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share