Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proprietarii Crama Jelna au preluat Coroana de Aur

Frații Moldovan, de la Crama Jelna, și antreprenorul maramureșean Florin Font (imobiliare, construcții și restaurante în Bistrița) au achiziționat hotelul Coroana de Aur
Prețul complexului turistic a scăzut simțitor de la “prima strigare” | Foto: Hotel Coroana de Aur

Prețul de achiziție a unității turistice din centrul municipiului Bistrița s-a ridicat la 4,1 milioane de euro.

Frații Moldovan, de la Crama Jelna, și antreprenorul maramureșean Florin Font (imobiliare, construcții și restaurante în Bistrița) au achiziționat hotelul Coroana de Aur, potrivit Bistrița Business. Prețul acceptat de lichidatorii de la CITR, după mai multe licitații fără ofertanți în acest an, a fost de 4,1 milioane euro, cu taxa pe valoarea adăugată inclusă.

“Va fi o completare extraordinară la businessul pe care îl avem noi deja la Jelna. Am mers în parteneriat (50%-50%) cu prietenul nostru Florin Font. Avem termen 30 de zile să facem transferul proprietății, apoi vrem să ne apucăm de lucru. Este mult de renovat la Coroana de Aur, vom începe cu restaurantul și cu zona de recepție.

Activitatea nu va fi întreruptă, preluăm și angajații. Cu experiența de la Jelna, credem că vom readuce Coroana de Aur la strălucirea pe care o merită”, a declarat Daniel Moldovan, coproprietarul al Cramei Jelna și al Drosera Building, compania prin care s-a realizat achiziția.

Ioan Scurtu (Dimex) și Gavrilaș Mureșan (Sanovil) s-ar fi numărat printre pretendenți, fără a depune oferte concrete. Prețul pentru Coroana de Aur a scăzut de la 6,8 la 5,5 milioane de euro, stabilit inițiat de CITR la început de an. Grupul Combis – Agro Invest – Coroana de Aur și-a cerut intrarea în insolvență 2019, având datorii de zeci de milioane lei către 60 de creditori.

În 2022, Tribunalul Bistrița-Năsăud a decis intrarea grupului în procedură de faliment. Coroana de Aur are 98 de camere, restaurant și teren de 2.958 mp. Familia Moldovan deține afaceri în industria ospitalității, prin brandul Crama Jelna (hotel, restaurant, cramă, vinuri).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Grampet Logistics cumpără Electromontaj Carpați Sibiu

Articolul următor
Conducerea Universității Tehnice din Cluj-Napoca s-a întâlnit, la Hub UTCN, cu decani, prodecani, directori de departamente, membri ai Biroului operativ al Senatului, președinții comisiilor Senatului, directori de extensii, coordonatori de consilii programe doctorale, șefi de servicii și direcții.

Hub UTCN, inaugurat de colindători

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share