Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Datacor: Vom asista la o explozie de centre de date în România

Datacor Bistrița, lider local în soluții sustenabile pentru infrastructuri de Data Center, anticipează o evoluție semnificativă în dezvoltarea de centre de date în țară, datorită progresului accelerat al tehnologiilor (AI),

Avansul tehnologic al soluțiilor de inteligență artificială (AI) va împinge dezvoltarea de Data Centere în țara noastră, în următorii ani, susțin managerii companiei.

Datacor Bistrița, lider local în soluții sustenabile pentru infrastructuri de Data Center, anticipează o evoluție semnificativă în dezvoltarea de centre de date în țară, datorită progresului accelerat al tehnologiilor (AI), conform Club ITC.

Odată cu avansul tehnologic în IA și a necesității de procesare și stocare a unui volum din ce în ce mai mare de date, România se află în fața unei transformări remarcabile în privința infrastructurilor de date, fiind foarte bine poziționată pentru a servi nevoile de centre de date din regiune, susțin experții Datacor.

Ei prezic o creștere semnificativă în implementarea și extinderea centrelor de date în România, atât în 2024, cât și în următorii ani, pentru a răspunde nevoilor variate ale aplicațiilor de AI din tot mai multe industrii.

Datacor își va asuma un rol proactiv în furnizarea de soluții și expertiză specializată pentru a aborda provocările și oportunitățile în evoluția rapidă a infrastructurii de Data Center, adaptându-se cerințelor complexe ale companiilor din regiune.

„România posedă avantaje strategice distincte pentru dezvoltarea centrelor de date, inclusiv o proporție substanțială de surse regenerabile de energie verde și disponibilitatea unor terenuri mari la prețuri mai competitive decât cele găsite în alte părți ale Europei.

Întrucât industria centrelor de date din România este încă la început, există potențial mare în a explora oportunitățile pe care țara le poate oferi operatorilor de centre de date, pentru a susține dezvoltarea sectorului în anii următori”, a declarat Bogdan Bilegan (foto), CEO al Datacor.

Integratorul de soluții de comunicații și infrastructuri inteligente Datacor își propune să ofere soluții mai sustenabile și mai eficiente energetic pentru centrele de date din România și să încurajeze firmele să se alinieze la noile tendințe și inovații tehnologice în soluțiile de infrastructură.

Datacor este unul dintre principalii integratori de sisteme de electrice, telecom și securitate din România, ce a raportat venituri de 7 milioane euro în prima jumătate a acestui an. Performanța s-a datorat noii linii de business Green Energy. Prin aceasta oferă o suită de soluții de energie solară fotovoltaică, pentru a ajuta firmele din România să genereze energie regenerabilă pentru propriul consum.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Unde zboară românii de Revelion

Articolul următor

BNR lansează moneda aniversară - 150 de ani de la nașterea lui Vladimir Ghika

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share