Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Unde zboară românii de Revelion

Printre țările europene spre care s-au rezervat cele mai multe bilete de avion de Revelion se află Italia, Marea Britanie și Germania.

Românii se pregătesc pentru o ultimă călătorie în 2023, dar și pentru un Revelion în afara țării, țările europene fiind din nou în topul preferințelor acestora.

Potrivit agenției de turism online Vola.ro, peste 95% dintre rezervările efectuate pe platform pentru Revelion au fost făcute pentru Europa, restul procentelor fiind distribuite aproape egal între destinații din Orientul Mijlociu, Africa și Asia. De asemenea, Vola.ro a analizat cum se prezintă la nivel general tabloul zborurilor de final de an din România.

Unde vor zbura românii de Revelion?

În ceea ce privește țările europene spre care s-au rezervat cele mai multe bilete de avion de revelion se află Italia, destinația regăsită cel mai des în topul favoritelor turiștilor români, cu 22% din rezervări, Marea Britanie, cu 14% din rezervări, și Germania, cu 9% din rezervări. În același timp, în aceste state există comunități numeroase de români, astfel că, cel mai probabil, mulți vor merge la rudele sau prietenii stabiliți în străinătate și vor petrece împreună finalul lui 2023. Pe lista țărilor europene spre care se va zbura de revelion se află și Franța, Austria, România, Spania, Belgia, Irlanda și Grecia.

Așa cum era de așteptat, atunci când vine vorba despre orașele europene preferate de români, în topul clasamentului sunt Londra, Paris, Milano, Viena și Roma, orașe cunoscute drept destinații de city-break. Tabloul rezervărilor este completat de Bruxelles, Dublin, Munchen, Veneția și Atena, acestea fiind alte destinații spre care vor călători românii la final de an.

Aeroportul Otopeni va continua să fie aglomerat în următoarea perioadă: 83% dintre zborurile rezervate pe Vola.ro de revelion vor fi operate aici. Urmează aeroporturile din Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Sibiu, Bacău, Craiova, Suceava și Oradea.

Cel mai ieftin bilet de avion de Revelion – 36 de euro

Potrivit Vola.ro, tariful mediu plătit de un pasager pentru un bilet de avion în timpul revelionului este de 198 de euro. Cel mai ieftin bilet de avion vândut pe Vola.ro pentru finalul de an a costat 36 de euro, pe ruta București – Viena, pe când cel mai scump bilet a fost 816 euro, pe ruta București – Dubai. De asemenea, cea mai ieftină rezervare a fost 49 de euro (București – Tirana, un singur pasager), în timp ce cea mai scumpă rezervare a costat 2.904 euro (București – Larnaca, pentru 10 pasageri).

Interesant este că cei mai mulți români și-au făcut din timp planurile de revelion și, în plus, au rezervat în avans zborurile de final de an. De exemplu, 53% dintre ei au rezervat biletele cu 30-90 de zile înainte de data zborului, o dovadă în plus a faptului că industria aviatică este puțin mai stabilă acum în comparație cu lunile de vară. De altfel, rezervarea de revelion efectuată cel mai din timp a fost făcută încă de pe 26 aprilie 2023.

În ceea ce privește durata medie de ședere la destinație, se pare că românii vor petrece, în medie, 4,5 zile în vacanța de revelion, o scurtă pauză de reîncărcare a bateriilor înainte de a începe noul an.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Conducerea Camerei de Comerț și Industrie Maramureș (CCIM) a efectuat o vizită la al doilea exportator al județului, Eaton Electro Producție (EEP).

Eaton Electro Producție, premiată de Camera de Comerț Maramureș

Articolul următor
Datacor Bistrița, lider local în soluții sustenabile pentru infrastructuri de Data Center, anticipează o evoluție semnificativă în dezvoltarea de centre de date în țară, datorită progresului accelerat al tehnologiilor (AI),

Datacor: Vom asista la o explozie de centre de date în România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share