Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Eaton Electro Producție, premiată de Camera de Comerț Maramureș

Conducerea Camerei de Comerț și Industrie Maramureș (CCIM) a efectuat o vizită la al doilea exportator al județului, Eaton Electro Producție (EEP).
Pamela Mack și Florentin Tuș s-au întâlnit la sediul fabricii din localitatea Sârbi | Foto: Comuna Fărcașa

Combinatul din comuna Fărcașa este pe primul loc în fabricarea aparatelor de distribuție și control a electricității la categoria întreprinderi foarte mari.

Conducerea Camerei de Comerț și Industrie Maramureș (CCIM) a efectuat o vizită la al doilea exportator al județului, Eaton Electro Producție (EEP). Întâlnirea a fost realizată în cadrul vizitelor organizației la membrii CCIM. “Vizita a fost dedicată EEP, care a fost anul acesta recunoscută ca fiind una dintre cele mai etice companii din lume”, a explicat președintele CCIM, Florentin Tuș.

El s-a întâlnit la sediul companiei din localitatea Sârbi cu Pamela Mack, managerul societății specializate în fabricarea aparatelor de distribuție și control a electricității. Cu acest prilej, cei doi oameni de afaceri au avut discuții despre obiectivele anului 2024.

EEP își păstrează locul I în fabricarea aparatelor de distribuție și control a electricității la categoria întreprinderi foarte mari, în Topul Firmelor Maramureșene. Societatea și-a menținut prezența în topul exportatorilor, în urma analizei indicatorilor economici ai anului 2022, fiind pe locul II, după Aramis Invest. Pe locul III s-a clasat compania Aviva.

EEP a intrat într-un parteneriat pentru edificarea primului campus profesional integrat din Maramureș, coordonat de Consorțiului Regional pentru Învățământ Dual, obiectiv cu finalizarea programată în septembrie 2025. Proiectul de 25 de milioane de euro este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Printre partenerii implicați se mai numără Consiliul Județean, Aramis Invest, Universal Alloy Corporation Europe, Universitatea de Vest V. Goldiș, Liceul Tehnologic Transilvania, Colegiul Tehnic G. Barițiu, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Baia Sprie, Școala L. Blaga Fărcașa.

Grupul Eaton a achiziționat, anul trecut, producătorul de stații de încărcare electrice Green Motion. Filiala din Maramureș este reprezentanța în România a concernului Eaton, unul dintre cei mai importanți producători mondiali de echipamente electrice de joasă tensiune și de soluții de automatizare, care include brandurile Moeller, Holeck, Westinghouse, Cutler Hammer.

EEP avea 2.376 de salariați și afaceri de 1,6 miliarde de lei în 2022, cu un profit net de 78 milioane. Fabrica de asamblare din Sârbi-Fărcașa este cea mai mare din Europa a concernului american. Grupul cu sediu în Cleveland (SUA) oferă soluții sustenabile de gestionare a energiei electrice, hidraulice și mecanice.

Total
0
Shares
2 comments
  1. Bună ziua! Aveți lista acestor instituții în articol. Vom urmări în continuare derularea concretă a proiectului. Vă mulțumim pentru atenția acordată publicației noastre. Călin Poenaru, Transilvania Business

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fotograful Revoluției de la Timișoara, Constantin Duma expune la ICR Londra

Articolul următor

Unde zboară românii de Revelion

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share