Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Gigantul ArcelorMittal pariază pe Corvinul Hunedoara

Dan Colesniuc – președinte CS Corvinul 1921 Hunedoara, Amit Dasgupta – director financiar ArcelorMittal Hunedoara, Dan Bobouțanu – Primarul Municipiului Hunedoara

ArcelorMittal Hunedoara și Prodesign Engineering & Construction devin parteneri în proiectul sportiv Corvinul 1921 Hunedoara. Cel mai mare producător de oțel din lume și furnizorul de servicii integrate de proiectare generală în domeniul construcțiilor vor finanța echipa de fotbal CS Corvinul 1921, revelația din Cupa României.

Planurile conducerii Corvinul Hunedoara implică promovarea în prima ligă, precum și construirea unei baze sportive.

Situată pe locul secund în Liga a II-a, Corvinul ar putea promova în prima ligă, dacă și-ar păstra poziția până la finalul competițional, însă clubul nu are drept de promovare din cauza formei sale de organizare, potrivit liga2.prosport.ro.

Cât privește dezvoltarea infrastructurii sportive, președintele clubului, Dan Colesniuc, estimează începerea lucrărilor în toamna anului 2024, cu termen de finalizare în 2028.

„De vreo șapte-opt ani a plecat și dorința de a face un stadion nou la Hunedoara, pentru că la noi, nu numai echipa de fotbal, ci și orașul înflorește, este în reconstrucție. Și suntem aproape. În 21 ianuarie se vor deschide plicurile, se va vedea cine a câștigat licitația,” a declarat Colesniuc la emisiunea Fotbal Show de la PrimaSport.

Noul stadion va avea o capacitate de 10.100 de locuri, cu un cost estimativ inițial de 64 milioane euro.

Simulare arena sportivă „Michael Klein” Hunedoara

Gigantul de oțel pariază pe revelația Corvinul

Sponsori se raliază în spatele echipei de fotbal Corvinul 1921 Hunedoara. Clubul sportiv beneficiază de suportul din partea ArcelorMittal, cel mai mare producător de oțel, și Prodesign Engineering & Construction, furnizorul de servicii integrate de proiectare.

„Suntem bucuroşi să anunţăm semnarea unui parterneriat cu ArcelorMittal Hunedoara, companie care se va alătura, începând cu 1 ianuarie 2024, proiectului nostru,” susține Dan Bobouțanu, primarul Municipiului Hunedoara, finanțatorul principal al clubului.
„Pentru început, combinatul siderurgic va contribui, anual, cu 60.000 de euro, urmând ca suma să crească în viitorul apropiat. Înţelegerea am semnat-o astăzi împreună cu directorul financiar al companiei, Amit Dasgupta şi preşedintele CS Corvinul 1921 Hunedoara, Dan Colesniuc. Mă bucur că, până la urmă, discuţiile purtate cu reprezentanţii ArcelorMittal Hunedoara au dus la acest parteneriat şi le mulţumesc pentru acest lucru. Vorbim de unul dintre cei mai importanţi angajatori pentru municipiul nostru, chiar ne-am dorit să facem această legătură, nu degeaba avem acest slogan «Un oraş, o comunitate, o echipă!». Sunt paşi fireşti pentru un club profesionist şi ne dorim să atragem cât mai multe entităţi din mediul privat, alături de noi, pe ceea ce noi numim «Drumul Corvinilor»!”  – Dan Bobouțanu, primarul Municipiului Hunedoara.

Credit foto: Facebook FC Corvinul 1921 Hunedoara, Hunedoara Liberă

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiectul REFERENCE își continuă misiunea de creștere a conștientizării cu privire la Politica de Coeziune a UE odată cu noile apeluri pentru finanțare

Articolul următor

Flota de tramvaie a Oradiei se mărește cu încă nouă tramvaie de la Astra Arad

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share