Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiectul REFERENCE își continuă misiunea de creștere a conștientizării cu privire la Politica de Coeziune a UE odată cu noile apeluri pentru finanțare

Proiectul “REFERENCE – REgional Funds for EuRopEaN CohEsion” este dedicat promovării Politicii de Coeziune și a oportunităților de finanțare disponibile prin Fonduri Europene, printr-o prezentare detaliată a acțiunilor de succes și a celor mai puțin reușite implementate în Italia, Grecia, Lituania și România și un website ușor de utilizat care oferă oportunități de finanțare din cadrul Politicii de Coeziune la nivelul UE. Proiectul, finanțat de Direcția Generală pentru Politica Regională și Urbană (DG Regio), se angajează să creeze un set de măsuri personalizate de informare pentru a educa cetățenii cu privire la Politica de Coeziune a UE și la oportunitățile acesteia.

Proiectul “REFERENCE” este un efort de colaborare la care participă un consorțiu format din parteneri din patru țări diferite din UE – Italia, România, Grecia și Lituania. Obiectivul său principal este acela de a produce și de a disemina informații legate de Politica de Coeziune a UE, de Fondul de Tranziție Justă și de Planul de Redresare pentru Europa, pentru a sensibiliza cetățenii UE cu privire la realizările de succes ale politicii regionale și la potențialul major pe care măsurile sale l-ar putea avea în îmbunătățirea calității vieții lor.

Mai multe detalii au fost dezvăluite de către coordonatorul proiectului “REFERENCE” din partea Iceberg Plus, Raluca Lucăț, care ne-a acordat un interviu referitor la activitatea proiectului:

Bună, Raluca! Ne bucurăm să te avem alături de noi!

Mulțumesc pentru oportunitate! Și eu mă bucurăm să fiu aici!

Ce ne poți spune despre acest proiect european?

 Proiectul REFERENCE este implementat de un consorțiu format din patru țări ale Uniunii Europene, mai exact Italia, România, Grecia și Lituania. Noi, Iceberg Plus, alături de partenerii din acest proioect, ne-am luat angajamentul de a crește gradul de conștientizare în rândul cetățenilor cu privire la Politica de Coeziune a UE, Fondul pentru Tranziție Justă și Planul de Redresare pentru Europa.

 Care sunt realizările proiectului până în acest moment?

 De la reînceperea activității pe acest proiect, ne-am concentrat atenția în multiple direcții. Până în acest moment, am participat la o întâlnire în persoană organizată în Catania, Italia, în luna mai 2022, pentru a discuta realizările, a stabili sarcinile viitoare și a împărtăși idei pentru implementarea cu succes a proiectului.

De asemenea, au fost deja realizate activități importante, iar printre acestea se numără și Catalogul “Dos and Don’ts“, care descrie toate practicile reușite și nereușite deja realizate de către țările din consorțiu pentru a promova o mai bună înțelegere a Politicii de Coeziune în rândul regiunilor și a tuturor oportunităților concrete pentru cetățeni.

Ce este, mai exact, Politica de Coeziune? Întrucât ai menționat-o în răspunsurile tale, ar ajuta să le oferim cititorilor câteva detalii, pe scurt, despre această Politică.

 Politica de Coeziune reprezintă strategia Uniunii Europene de a promova și sprijini dezvoltarea statelor membre și a regiunilor sale. Scopul acestei politici este consolidarea coeziunii economice și sociale prin reducerea diferențelor de dezvoltare între diversele regiuni ale Uniunii Europene.

 La ce ne putem aștepta de la acest proiect în perioada următoare?

 În prezent, consorțiul lucrează la aplicația MyFunds”, o aplicație web destinată cetățenilor și tuturor celor interesați să acceseze fonduri europene, cu scopul de a fi informați cu privire la ultimele oportunități și apeluri de finanțare care fac parte din Politicca de Coeziune. Odată cu publicarea noilor apeluri de finanțare pentru perioada de programare 2021-2027, partenerii proiectului adaugă constant oportunitățile de finanțare în aplicația MyFunds, care a fost gândită pentru a fi dinamică și actualizată în permanență.

Totodată, pentru cetățenii din România, în data de 11 ianuarie 2024, vom organiza o sesiune online de informare cu privire la proiect și la oportunitățile de finanțare din perioada următoare, care vor fi disponibile și în aplicația MyFunds dezvoltată prin proiect. Pentru mai multe detalii, puteți accesa pagina de Facebook a Iceberg Plus, unde vom posta informațiile necesare pentru conectarea la această sesiune.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Instituția Prefectului Județul Brașov a depus un proiect cu finanțare europeană

Articolul următor

Gigantul ArcelorMittal pariază pe Corvinul Hunedoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share