Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Nord Conforest și Eco Garden au modernizat Parcul Feroviarilor

Primarul Clujului, Emil Boc, și viceprimarul Dan Tarcea au verificat în teren lucrările la Parcul Feroviarilor, cu fonduri de la bugetul local.
Constructorii au amenajat 5,3 ha, cu integrarea malului Someșului în arealul de mobilitate și recreere din zonă | Foto: Municipiul Cluj-Napoca

Recepția lucrărilor pe 5,3 ha derulate de asocierea clujeană Nord Conforest – Eco Garden Construct la investiția de 9 milioane € va începe în ianuarie.

Primarul Clujului, Emil Boc, și viceprimarul Dan Tarcea au verificat în teren lucrările la Parcul Feroviarilor, cu fonduri de la bugetul local. Acestea se află în ultima etapă, procedura de recepție urmând a fi demarată în ianuarie. În această perioadă se realizează ultimele lucrări la pavilioanele din cadrul parcului, sistemele de alei dinspre str. Feroviarilor, ultimele ajustări la pasarelele pietonale peste râul Someșul Mic.

Primarul Clujului, Emil Boc, și viceprimarul Dan Tarcea au verificat în teren lucrările la Parcul Feroviarilor, cu fonduri de la bugetul local.

“Prin acest proiect parcul redevine una dintre cele mai atractive zone verzi ale Clujului. Obiectivul investiției a constat în amenajarea suprafeței de 5,3 ha, integrarea malului drept al Someșului în arealul de mobilitate și recreere din zonă, modernizarea străzii Parcul Feroviarilor. Parcul devine astfel un spațiu verde primitor și potrivit pentru petrecerea timpului liber.

Malurile râului Someș sunt parte din proiectul de amenajare pe porțiunea din dreptul Parcului Feroviarilor, asigurându-se astfel accesul la apă. Practic, râul devine parte componentă a parcului, cu două noi legături pietonale între cele două maluri. Și această amenajare este minim invazivă, cu alei din de piatră, vegetație, gazon, arbori și arbuști, iluminat cu sistem led şi mobilier urban pentru odihnă”, a spus Boc.

Proiectul mai cuprinde pavilioane multifuncționale, sistem de irigații automatizat, toaletă automată cu acces și pentru persoanele cu dizabilităţi. Modernizarea reprezintă rezultatul unui concurs internațional de soluții organizat de Ordinul Arhitecților din România și Primăria Cluj-Napoca. Câștigătorul premiului I – contractul de proiectare – a fost Asiza Birou de Arhitectură.

Ce prevede proiectul:

– Plantări: 555 arbori, 32.500 arbuşti, 5.500 flori perene
– Amenajările cuprind alei pietonale de acces pentru toate categoriile de utilizatori, spații plantate cu vegetație, arbori și arbuști, zone de gazon; iluminat general și arhitectural cu sistem led; mobilier urban pentru odihnă sau activităţi recreative
– Pe latura estică sunt prevăzute movile din pământ cu gazon și arbori, care delimitează natural obiectivul de str. Parcul Feroviarilor
– Două lacuri de retenție a apelor pluviale, sub forma a două zone umede. Vecinătățile acestor zone umede sunt amenajate cu vegetație care va încuraja dezvoltarea și susținerea unui ecosistem specific
– Două pasarele pietonale peste Someş, care creează noi trasee de traversare a zonei pe direcția Est-Vest
– Accesibilizare cu rampe care să asigure accesul persoanelor cu dizabilităţi locomotorii

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

2023 a fost un an bun pentru vinurile românești

Articolul următor

Topul firmelor bihorene din Industrie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share