Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Simex și Terapia vor să revigoreze industria manufacturieră în România

Managementul Simex Șimleu Silvaniei și-a expus obiectivele în cadrul unei scrisori publice către “prieteni și parteneri”.
Fabrica de mobilier din Sălaj a devenit, după investiții în “fotovoltaice”, producător de energie | Foto: Simex

Managerii celor doi producători din Transilvania, din sectoarele mobilier și farmaceutic, promit să susțină industrializarea țării în acest an.

Managementul Simex Șimleu Silvaniei și-a expus obiectivele în cadrul unei scrisori publice către “prieteni și parteneri”. “Sperăm ca în acest an să putem continua și chiar să extindem sprijinul reciproc al afacerilor noastre. Așteptăm cu nerăbdare să descoperim împreună modul în care designul va evolua și va schimba viitorul”, a menționat Dumitru Blaga, director general al fabricii de mobilă din Sălaj.

Dragoș Damian, CEO al fabricii de medicamente Terapia Cluj, s-a arătat de acord cu linia urmată de managementul Simex. “Tot respectul pentru că duceți mai departe în lume renumele manufacturii de mobilă din România și Transilvania.

În loc să faceți un simplu depozit și să importați fără bătăi de cap, v-ați înhămat la o treabă fantastică. România industrializată este România sustenabilă. Jos pălăria în fața celor care muncesc în fabrici, pe șantiere și în ferme agricole; ei duc România mai departe!”.

“După cum foarte bine știți, azi nu este ușor cu producția în România, dar ne străduim să mergem înainte. Sperăm că și factorii de decizie vor înțelege faptul că susținerea industriei și exporturile sunt vitale pentru bunăstarea țării”, a replicat directorul comercial al Simex, Gabriel Lavrincic.

Managerii grupului de firme de producție a mobilei din Șimleu Silvaniei

Investiții în energie, echipamente și logistică

Fabrica din Șimleu produce mobilier din lemn masiv din 1947. Grupul sălăjean de mobilă Simex a finalizat un proiect de o jumătate de milion de euro, cu finanțare de la Spaţiul Economic European, prin care își alimentează fabricile cu energie electrică produsă de propriile panouri solare.

Grupul de mobilier a finalizat demolarea fostei unități de producție Micro pentru primul supermarket Lidl din Șimleu, în scopul reducerii cheltuielilor. Producția a fost mutată în afara orașului, în localitățile Cehei și Nușfalău. Simex SA avea, în 2022, afaceri de 43 de milioane de lei, un profit net de 1,5 milioane lei 236 de angajați.

Societatea îi are acționari pe Dumitru Blaga (55%), Adnana Blaga (16%), Microstar (17%) și Simex Furniture (12%), conform Listă Firme. Dumitru Blaga a devenit, la finele anului trecut, președinte al Asociației Producătorilor de Mobilă din România, propunându-și să readucă această industrie în atenția autorităților și a publicului consumator.

La Cluj, Terapia derulează o investiție de 25 de milioane de euro în extindere, retehnologizare și regenerare industrială, lucrările fiind efectuate de către societatea de construcții Wincon. Planul vizează echipamente de împachetare de unică generație și un depozit de produse finite care va deservi întregul spațiu al Uniunii Europene

Dragoș Damian susține că România industrializată este sustenabilă
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Promelek XXI a asigurat modernizarea infrastructurii electrice și un sistem de control eficient al energiei. O interfață intuitivă permite acum personalului să monitorizeze și să ajusteze cu ușurință parametrii termici.

Promelek a eficientizat energetic Grădinița Floare de Iris

Articolul următor

Oradea și Brașovul, pe primele două locuri în topul scumpirii apartamentelor în 2023

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share