Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oradea și Brașovul, pe primele două locuri în topul scumpirii apartamentelor în 2023

Piața rezidențială a avut, în 2023, o evoluție favorabilă. Inflația și dobânzile ridicate au pus presiune pe prețuri, dar acestea au continuat să crească, potrivit unei analize realizate de imobiliare.ro.

Media înregistrată la nivel național pentru apartamentele listate la vânzare a atins în decembrie 2023 pragul de 1.500 euro/mp util, după un avans cu aproape 7% față de sfârșitul lui 2022, conform Indicelui Imobiliare.ro.

 

Top creșteri de prețuri

Cea mai spectaculoasă evoluție a prețurilor pe parcursul anului trecut a avut-o piața imobiliară din Oradea. Ultimele investiții făcute în orașul de pe Crișul Repede și proiectele aflate în implementare pe fonduri europene a dus la o creștere a prețurilor la imobiliare cu 13,6% în 2023. Prețurile apartamentelor din Oradea au ajuns la 1.484 de euro/mp util, aproape de media națională de 1.500 de euro/mp util.

O evoluție semnificativă a prețurilor pe parcursul anului 2023 a fost înregistrată și la Brașov, de 10,6%, De altfel, în 2023 orașul Brașov a ajuns să se poziționeze pe locul al doilea la nivel național în clasamentul celor mai scumpe centre regionale majore ale țării pentru cumpărători, cu 1.747 de euro/mp util.

Poziția a treia este ocupată de Iași, cu o evoluție a prețurilor la imobiliare de 9,1%.

Cluj Napoca rămâne orașul din România cu cele mai scumpe imobiliare, 2,592 de euro/mp util în 2023. Creșterea înregistrată pe ultimele 12 luni a fost de 6,8%.

Constanța se clasează pe poziția a cincea, cu o creștere de 5,3%, iar Sibiul vine pe poziția a șasea, cu 4,3%. Prețul pe metru pătrat util la Sibiu a ajuns la 1.509 euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Managementul Simex Șimleu Silvaniei și-a expus obiectivele în cadrul unei scrisori publice către “prieteni și parteneri”.

Simex și Terapia vor să revigoreze industria manufacturieră în România

Articolul următor
“Anul acesta muncim intens la conturarea propriului nostru brand local; avem toată încrederea în cei care sunt în spatele acestui proces deloc ușor, Asociația Plaiuri Noi (APN).

GAL Napoca Porolissum va avea brand de microregiune

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share