Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Construcții Feroviare Mureș, proiect cu Primăria Sibiu de 4,37 milioane lei

Trecere la nivel cu calea ferată – Calea Turnișorului, Sibiu

Construcții Feroviare Mureș, companie specializată în construcții de linii de cale ferată, a semnat un contract de 4,37 milioane lei cu Primăria Sibiu. Obiectul contractului: reabilitarea unei treceri peste calea ferată mult așteptată. Lucrările încep în primăvară.

Primăria Municipiului Sibiu continuă investițiile în modernizarea infrastructurii rutiere și fluidizarea traficului urban. Administrația locală a atribuit un contract de 4,37 milioane lei companiei Construcții Feroviare Mureș SA, specializată în lucrării de construcții, întreținere și reparații de linii de cale ferată.

Astfel, un punct sensibil al infrastructurii rutiere este amenajat în vederea ușurării traficului în zona cartierului Turnișor, Sibiu.

„Ordinul de începere a lucrărilor îl vom emite în primăvară, în funcție de condițiile meteo. Firma contractată va avea termen 4 luni pentru a finaliza aceste lucrări care includ atât reabilitarea trecerii, cât și modernizarea barierei, a sistemului de avertizare luminoasă și a iluminatului public din zona liniilor de cale ferată”, explică Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Ce lucrări se efectuează

Contractul presupune lucrări complexe de amenajare a trecerii la nivel cu calea ferată. Vor fi înlocuite dalele dintre liniile de cale ferată cu unele mai rezistente, fabricate din beton polimeric și armate cu oțel zincat, destinate traficului foarte intens, inclusiv cu dale elastice care să atenueze disconfortul la trecerea cu mașina peste linii.

Bariera mecanică de pe ambele sensuri se va înlocui cu o instalație automată, cu elemente de avertizare luminoasă și sonoră. Va fi instalat un sistem de monitorizare video.

Proiectul mai prevede iluminat public nou și ecoeficient în zona intersecției dintre Calea Turnișorului și liniile de cale ferată, înainte și după această trecere, pentru o mai bună vizibilitate.

Credit foto: Primăria Municipiului Sibiu

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Direcția de urbanism a CJ Cluj a efectuat o analiză a activității sale în 2023. A fost vizat și modul în care a funcționat platforma informatică Public.Cluj.Archi, destinată emiterii electronice a documentelor urbanistice. 

Județul Cluj a autorizat proiecte urbanistice de 250 milioane € în 2023

Articolul următor

Ministerul Cercetării: 100 burse pentru cercetare, în valoare totală de 1,4 milioane euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share