Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Județul Cluj a autorizat proiecte urbanistice de 250 milioane € în 2023

Direcția de urbanism a CJ Cluj a efectuat o analiză a activității sale în 2023. A fost vizat și modul în care a funcționat platforma informatică Public.Cluj.Archi, destinată emiterii electronice a documentelor urbanistice. 

Termenul mediu de emitere de către Consiliul Județean (CJ) Cluj a certificatelor de urbanism digitale este de opt zile.

Direcția de urbanism a CJ Cluj a efectuat o analiză a activității sale în 2023. A fost vizat și modul în care a funcționat platforma informatică Public.Cluj.Archi, destinată emiterii electronice a documentelor urbanistice.

În 2023, CJ a emis 1.858 de certificate de urbanism (CU), din care, pentru 665 (36%), au fost depuse cereri pentru elaborarea în format exclusiv digital. Se constată o creștere cu 26% față de aceeași perioadă din anul precedent.

În topul comunelor pentru care au fost solicitate CU digitale, Ciurila, Mărișel, Beliș și Aiton ocupă primele patru locuri. Timpul mediu de emitere a CU pentru cererile depuse online a fost de 8 zile, la jumătate față de cel legal, de 15 zile.

„Ne bucurăm că oamenii înțeleg tot mai mult importanța utilizării platformei digitale puse la dispoziție de CJ. Suntem singura autoritate administrativă locală din țară care a reușit să implementeze această soluție informatică extrem de utilă, atât pentru clujeni, cât și pentru noi, ca instituție.

Ne dorim ca în acest an să extindem și mai mult funcționalitățile Ghișeului Unic, în beneficiul clujenilor, prin operaționalizarea mai multor tipuri noi de cereri specifice”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

CJ Cluj a emis 665 de autorizații de construire sau desființare, în 2023, din care 14 exclusiv online, prin intermediul Ghișeului Unic. Proiectele autorizate au o valoare investițională de 1,23 miliarde lei, în creștere cu 60% față de anul trecut.

Comisiile tehnice de urbanism și amenajare a teritoriului, cu rol de a fundamenta tehnic avizarea documentațiilor urbanistice, au avut 26 de asemenea ședințe.

În cadrul lor au fost discutate 417 de documentații, din care 128 de planuri urbanistice de detaliu, 126 de planuri urbanistice zonale, 129 studii de oportunitate, 26 de planuri urbanistice generale, opt consultări.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Banca Transilvania (BT) a atins cifre rotunde: 4 milioane clienți, 6 milioane carduri, 10.000 de angajați.

Banca Transilvania a ajuns la 10.000 de angajați

Articolul următor

Construcții Feroviare Mureș, proiect cu Primăria Sibiu de 4,37 milioane lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share