Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Acționarii CCP.RO Bucharest S.A., societate în curs de autorizare, la discuții cu managementul ASF

Având în vedere rolul primordial al acționarilor în procesul de autorizare a unei contrapărți centrale locale (CCP), obiectiv inclus în Strategia națională privind dezvoltarea pieței de capital din România pentru perioada 2023 – 2026, a cărui realizare se află în sarcina acționarilor CCP, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a organizat, astăzi, o întâlnire cu reprezentanții celor 12 acționari ai CCP.RO Bucharest S.A., societate aflată în curs de autorizare în calitate de contraparte centrală, pentru a presta servicii de compensare și decontare a operațiunilor cu instrumente financiare derivate pentru piața de capital și pentru piața de energie din România, se arată într-un comunicat de presă al autorității.

În discuțiile din timpul întâlnirii, Autoritatea de Supraveghere Financiară a reiterat acționarilor importanța existenței unei contrapărți centrale pentru piața de capital autohtonă, realizarea acestui proiect fiind evaluată în procesul de aderare la OECD.

ASF, alături de Banca Națională a României (BNR), a sprijinit și sprijină în continuare realizarea acestui demers, însă finalizarea lui nu se poate face fără îndeplinirea condițiilor de autorizare, aspect aflat exclusiv în responsabilitatea CCP.

În cadrul discuției, acționarii CCP.RO au precizat că înțeleg însemnătatea proiectului și importanța existenței unei contrapărți centrale pentru consolidarea pieței de capital locale și și-au reafirmat susținerea pentru finalizarea acestui proiect.

Reprezentanții ASF și ai BNR, participanți la întâlnire, au salutat poziția acționarilor, precizând totodată că cele două autorități vor sprijini realizarea proiectului în limita competențelor acestora, fără însă a deroga de la exigențele cerințelor de autorizare impuse de reglementările naționale și europene. Implicarea fiecărui acționar al CCP.RO și eforturile comune ale conducerii executive a CCP.RO sunt esențiale pentru finalizarea proiectului, în declararea dosarului complet și finalizarea procesului de autorizare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Târgul Produs de România (TPR) este unicul festival desfășurat între Nistru, Dunăre și Someș care reunește artizani, producători și procesatori de preparate alimentare realizate după datina străbună, artiști și ansambluri folclorice din întreaga țară

Produs de România a început pe ploaie la Cluj

Articolul următor
Ne dorim să avem o flotă de astfel de autobuze în oraș, uzină de producere și stație de încărcare de hidrogen, alături de cealaltă componentă, cea electrică, fiindcă nu se exclud.

Provocare pentru Cluj. De la Silicon, la Hydrogen Valley

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Diriguitorii Spitalului Regional de Urgență (SRU) vor să construiască la foc automat, în patru ani, un obiectiv care stagnează de două decenii.
Citeste mai mult

20 de ani pentru o groapă

Diriguitorii Spitalului Regional de Urgență (SRU) Cluj vor să construiască la foc automat, în patru ani, un obiectiv…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share