Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Produs de România a început pe ploaie la Cluj

Târgul Produs de România (TPR) este unicul festival desfășurat între Nistru, Dunăre și Someș care reunește artizani, producători și procesatori de preparate alimentare realizate după datina străbună, artiști și ansambluri folclorice din întreaga țară
Producătorii de lactate au venit la târg cu caș proapăt sau maturat, telemea și brânză de burduf | Foto: APC

Evenimentul național al produselor locale a debutat la Sala Sporturilor Horia Demian și va dura până la 12 mai.

“Târgul Produs de România (TPR) este unicul festival desfășurat între Nistru, Dunăre și Someș care reunește artizani, producători și procesatori de preparate alimentare realizate după datina străbună, artiști și ansambluri folclorice din întreaga țară”, susțin organizatorii de la Asociația Produs de Cluj (APC – entitate sub autoritatea Consiliului Județean), Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.

La TPR sunt prezenți 100 de expozanți din România și Republica Moldova. Ei oferă publicului vizitator produse tradiționale din carne și lapte, de la slănină, cârnați și jumări, la caș proaspăt sau maturat, telemea și brânză de burduf.

“Târgul Produs de România (TPR) este unicul festival desfășurat între Nistru, Dunăre și Someș care reunește artizani, producători și procesatori de preparate alimentare realizate după datina străbună, artiști și ansambluri folclorice din întreaga țară”, susțin organizatorii de la Asociația Produs de Cluj (APC).

Produse din lavandă și trandafiri de Damasc

Apicultorii sunt prezenți cu miere, polen, lăptișor de matcă, faguri sau ceară. Amatorii de dulciuri au la dispoziție cozonac domnesc, turtă dulce, ciocolată și prăjituri de casă. Vizitatorii pot cumpăra vinuri și țuică, produse din pește, uleiuri presate la rece, pâine de casă, zacuscă, gemuri, dulcețuri, sucuri și siropuri naturale.

Sunt puse la vânzare produse pe bază de lavandă, trandafiri de Damasc, cosmetice naturale. Pe standurile artizanilor sunt prezente costume populare tradiționale, lucrate de mână, podoabe, obiecte de marochinărie, obiecte din lemn, dar și plante suculente, legume și fructe de sezon.

Cei care doresc să descopere tainele meșteșugurilor de odinioară o pot face în cadrul atelierelor de sculptură în lemn, olărit, pictură pe ceramică, confecționat opinci sau lână împâslită. În cadrul TPR au loc demonstrații gastronomice, iar în incinta acestuia există o zonă de distracție şi agrement pentru copii și părinți.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Echipa ADRNV a celebrat ziua Europei la Beclean, un oraș în care la fiecare pas se pot observa rezultatele deosebite ale proiectelor cu finanțare europeană ce au fost implementate în ultimii 15 ani.

Conducerea Regiunii Nord-Vest a sărbătorit Ziua Europei la Beclean

Articolul următor

Acționarii CCP.RO Bucharest S.A., societate în curs de autorizare, la discuții cu managementul ASF

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share