Echipa „D’ale Porcului” Bihor va (re)prezenta tradițiile ardelene ale preparării porcului la cel mai mare festival de BBQ din Europa.
GRILLFEST 2024 are loc la Lagoo Snagov, în 10-12 mai, și va găzdui, pe scena sa, și demonstrația „Povești D’ale Porcului”.
„Bineînțeles, vom folosi carne de porc românesc, crescut în România cu cereale românești, de la partenerul nostru gold COMTIM”, spune Nicu Pop, directorul festivalului concurs „D’ale Porcului”
Prezentarea „Povești D’ale Porcului” va avea loc sâmbăță, după amiază, după următorul program:
- Prezentare „Povești D’ale Porcului”
- Degustare de pălincă, vin, bere – marca proprie „doboRÂT” – Bihor
(pălincă de prune Trămuța – Tulca, bere neagră artizanală Bers Nova – Borș și vin roze Familia Darabont – Biharia)
- Degustare de (probabil) Cei mai buni cârnați din Transilvania, produse COMTIM
- Concursuri tematice, cu premii
Festivalul „D’ale Porcului” în cifre
- 10 ediții;
- peste 12.000 de vizitatori/ ediție;
- 50 de echipe-primării din Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Satu Mare și din Ungaria;
- peste 20 de jurați profesioniști;
- peste 30 de mici producători locali;
- peste 10 artiști populari de calibru;
- 2 recorduri mondiale;
- 3 băuturi oficiale;
- imn propriu.
Juratii festivalului concurs D’ale Porcului
„D’ale Porcului” este, în acest moment, cel mai important festival-concurs de preparare tradițională a porcului și printre cele mai importante evenimente de cultură gastronomică tradițională din România.
GRILLFEST este cel mai mare festival de BBQ DIN EUROPA, festivalul care îți stimulează la maxim simțurile culinar și auditiv.
Peste 50.000 BBQ Lovers; 10 țări partenere; 200 Chefi BBQ; 8 zone de BBQ; 100.000 mp zonă de festival.
Participarea Echipa „D’ale Porcului” la GRILLFEST 2024 este susținută și de STARSTONE (Piatra noastră e beton!).