Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Festivalul de teatru “Aproape” de la Baia Mare, ediția a II-a, în primele zile

Teatrul Municipal Baia Mare va găzdui cea de-a doua ediție a Festivalui de teatru Aproape, organizat de  Asociația Art Spot, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Maramureș, în perioada 10-17 mai 2024. Manifestarea se înscrie în cadrul mai amplu al Lunii Maramureșului. 

Asociaţia ART SPOT a desenat configurația acestui festival din care fac parte spectacole de teatru, concerte, workshop-uri, întâlniri de tip AMA (Ask Me Anything) și proiecții de film. Conceptul pe care se bazează Festivalul Aproape este cel al conexiunii, al întâlnirii și al apropierii oamenilor unii de alții. Iubitorii de cultură vor avea parte de experiențe culturale diverse, care să apropia tinerii din comunitatea băimăreană, dar și din întreg județul Maramureș.
În jurul Festivalului Aproape se vor reuni mai multe arte din sfera culturală, construite în în jurul spectacolelor de teatru, la care se adaugă concerte, întâlniri, lansare de carte și alte activități educative.
Festivitatea de deschidere a festivalului va avea loc în 10 mai la Teatrul Municipal Baia Mare, prilej cu care spectatorii vor putea vedea trupa Teatrului „Regina Maria” din Oradea cu spectacolul Colivia nebunelor, de Jean Poiret, în regia lui Daniel Vulcu. Ziua de 11 mai este Ziua Aproape, prilej de întâlnire cu Ciprian Mihali, Maia Morgenstern și Alex Nedea.

Maia Morgenstern la festivalul Aproape

Actrița Maia Morgenstern își va lansa duminică, 12 mai cartea autobiografică Nu sunt eu, iar de la orele 19.00 va urca pe scena Teatrului Municipal cu spectacolul cu același titlu, realizat la Teatrul Dramaturgilor români,  în regia lui Victor Ioan Frunză.
Luni, 13 mai este ziua întâlnirii dintre publicul băimărean cu Teatrul Mic din București și spectacolul Tartuffe sau Impostorul de Molière.

Aproape, la muzeu

La Muzeul Județean de Istorie și Arheologie se vor desfășura o serie de activități din cadrul Festivalului de Teatru Aproape. Astfel, seara de 16 mai 2024 este dedicată scurtmetrajelor. Proiecția va avea loc în curtea muzeului, iar accesul se face pe bază de bilet, care poate fi achiziționat de pe website-ul asociației.

În seara următoare, începând cu orele 20:00, în curtea muzeului va avea loc un concert cu trupa Bosquito. Accesul se va face pe bază de bilet, care poate fi achiziționat de pe website-ul asociației.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Piețele aflate în avalul industriei infrastructurii rutiere, în creștere continuă

Articolul următor
Echipa ADRNV a celebrat ziua Europei la Beclean, un oraș în care la fiecare pas se pot observa rezultatele deosebite ale proiectelor cu finanțare europeană ce au fost implementate în ultimii 15 ani.

Conducerea Regiunii Nord-Vest a sărbătorit Ziua Europei la Beclean

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Diriguitorii Spitalului Regional de Urgență (SRU) vor să construiască la foc automat, în patru ani, un obiectiv care stagnează de două decenii.
Citeste mai mult

20 de ani pentru o groapă

Diriguitorii Spitalului Regional de Urgență (SRU) Cluj vor să construiască la foc automat, în patru ani, un obiectiv…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share