Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Se lucrează la Centura Beiuș, chiar sub 0 °C. Stadiul lucrărilor a ajuns la 50%

Constructorii au reluat lucrările la suprastructura podurilor la Centura Beiuș, chiar dacă temperaturile în această perioadă nu prea trec de 0°C. În prezent se lucrează la montarea grinzilor, realizarea armăturilor și cofrarea plăcilor suprabetonate.

Stadiul lucrărilor a ajuns la 50%. În lunile ianuarie și februarie vor fi montate toate cele 336 de grinzi din suprastructura podurilor și a pasajelor, până acum fiind montate 214.

„Din cei peste 9 km ai centurii, a fost turnat al doilea strat de asfalt pe o lungime de 2,3 km. Lucrările de asfaltare vor începe în primăvară, după terminarea lucrărilor la poduri și pasaje și îmbunătățirea vremii. La începutul verii se va așterne pe toată lungimea centurii și ultimul strat de asfalt, cel de uzură. După ce se vor realiza și marcajele, în vara acestui an centura va fi deschisă traficului”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

 

Parametri

Centura Beiuș va avea o lungime totală de 9,33 kilometri și este compusă din două tronsoane. Primul, cu lungimea de 7,3 kilometri, începe din DN76, traversează Crișul Negru și Drumul Comunal 231, ocolind Beiușul la vest. Apoi trece peste calea ferată și Crișul Negru și revine în DN76 printr-o curbă la dreapta. Al doilea tronson are o lungime de 2 kilometri, înspre localitatea Delani. Va face legătura între primul sector al centurii și DJ 764 Beiuș – Roșia – Aleșd și va asigura accesul către viitorul Parc Industrial Beiuș.

Constructori

Constructorii sunt: Etapa I: Drum Asfalt (Lider), Ilgaz Insaat Ticaret Anonim Sirketi, Obras Publicas y Regadios, OPR Asfalt (valoare contract: 269.464.711,29 lei, fără TVA) și Etapa II: Drum Asfalt (Lider) și Ile Viorel Construct (valoare contract: 15.589.851,59 lei, fără TVA).

Finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional de Infrastructură Mare 2014 – 2020, în parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Opt drumuri noi în Bihor

În prezent, Consiliul Județean Bihor derulează lucrări la opt drumuri noi în județul Bihor, cu o lungime totală de 68 de km:

  • Centura Aleșd – 5,8 km
  • Centura Beiuș – 9,3 km
  • Centura Sântandrei – 5 km
  • Centura Nojorid – 8,4 km
  • Centura Sânmartin – 8 km
  • Centura Oșorhei – 5,8 km
  • Centura Biharia – 8,7 km
  • Inelul Metropolitan Oradea – 17 km.

 

Vezi stadiul lucrărilor la Centura Beiuș filmat cu drona: https://www.facebook.com/ilie.bolojan/videos/311387465223622

 

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Festivalul Massif, cel mai nou și așteptat concept de divertisment de la munte din România, anunță primii artiști care vor ajunge în Poiana Brașov, în perioada 14-17 martie.

Au fost anunțați primii artiști la Massif

Articolul următor

Parteneriat pentru sănătate: ALBIS Plastic Sibiu & Asociația Împreună pentru Sănătate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share