Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Eficientizare energetică la Primăria Oradea

A fost lansată licitația pentru execuția lucrărilor interioare de creștere a eficienței energetice la clădirea Primăriei Oradea.

Acest proiect este complementar restaurării exterioare a primăriei, precum și restaurării unor încăperi interioare, lucrări care s-au finalizat în anul 2022.

Data limită de depunere a ofertelor în SICAP este 14.02.2024, ora 15:00, iar valoarea estimată a achiziției este de 29.531.418,56 lei (fără TVA).

Lucrările sunt finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice.

Tipuri de lucrări care vor fi executate

Lucrările au ca obiectiv creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei. Astfel, se urmărește reabilitarea termică a acoperișului (izolarea planșeului de pe ultimul nivel) și subsolului; modernizarea instalației electrice și de iluminat, utilizarea unor corpuri de iluminat LED; reabilitarea instalațiilor sanitare, de încălzire și de răcire pentru a fi eficiente din punct de vedere energetic.

Totodată, clădirea va fi echipată cu echipamente performante specifice ventilării cu recuperatoare de căldură cu o eficiență energetică ridicată

Lucrările cuprind și  montarea unor stații de alimentare a vehiculelor electrice.

Gestionarea eficientă a energiei este deosebit de importantă pentru a se putea realiza economii, dar și pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primarul Orașului Sărmașu, Valer Botezan: „Ne dorim să transformăm orașul într-o zonă urbană funcțională”

Articolul următor

Bihorul - buget de 2,5 miliarde de lei pentru 2024, cu 59% mai mare ca în 2023

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share