Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Călătoria feroviară de 80 de zile în jurul Pământului trece prin România

Ocolul Pământului în 80 de zile cu trenul, în cele mai luxoase garnituri feroviare, aceasta este propunerea cu care îi ispitește agenția de turism Railbookers pe iubitorii de călătorii. Traseul propus va traversa și România.

Una din călătoriile cele mai atrăgătoare ale anului 2024 este cu siguranță cea care își propune, precum în romanul lui Jules Vernes, ocolul pământului în 80 de zile. Cea mai mare parte a drumului va fi făcut în trenurile faimoase ce străbat cu vagoane elegante continentele: Rocky Mountaineer, Belrond Royal Scotsman, Orient Express sau Maharajahs’ Express.

Cele 13 țări de pe 4 continente vor fi admirate de norocoșii care vor cheltui pentru cele 80 de zile un tarif care începe de la 113.599 euro de persoană atât de la ferestrele trenurilor, cât și din avion, dar costul biletelor de avion și a unor mese nu este inclus în tariful minim.

Cea mai inedită experiență feroviară va avea startul în 28 august 2024 de la Vancouver. Îndrăzneții turiști vor putea urma șapte itinerarii feroviare și escale în peste 20 de orașe din Canada, Marea Britanie, Franța, Italia, Ungaria, România, Turcia, India, Africa de Sud și Malaezia.

Am creat voiajul suprem

„Cererea clienților noștri pentru călătorii cu trenuri de lux continuă să crească și, în consecință, am creat voiajul suprem. Cum am constatat o tendință de a combina itinerariile pentru a include mai multe trenuri de lux, am conceput acest itinerar”, a declarat Frank Marini, președintele Railbookers, citat de Cluj feroviar.

Două din cele 80 de zile prin România

Trenul Golden Eagle Danube Express va intra în zorii zilei cu numărul 57 a turului, în 23 septembrie, pe la punctul de frontieră Ruse-Giurgiu venind din Bulgaria, de la Veliko Tîrnovo. Călătoria va continua în în a 58-a zi prin România.

„Trenul are toate șansele să circule pe linia directă 102 Giurgiu-București, pe la Grădiștea, pe care autoritățile și compania Porr Construct au promis că o vor reda circulației în primăvară, după aproape 19 ani de întrerupere” spun cei de la Club feroviar.

Golden Eagle Danube Express

Considerat un hotel de lux pe roți, Golden Eagle Danube Express este un tren spectaculos care circulă pe mai multe rute. 

Trenul se îndreaptă spre Munții Carpați peste noapte, iar dimineața vă puteți bucura de priveliști ale peisajului dramatic și al pârâurilor de munte limpezi. După ce ați ajuns la Sinaia, porniți într-un tur al unuia dintre cele mai uimitoare castele din Europa – Castelul Peleș. Înapoi la bord pentru prânz, în timp ce trenul continuă spre Brașov și renumitul Castel Bran – casa legendară a lui Dracula. Cocoțată pe o stâncă de 200 de metri, este o structură impresionantă, cu o aură de mister și legendă. Cina ta de gală în interiorul castelului în această seară este o experiență încântătoare!” descriu organizatorii prima zi a experienței românești din această călătorie.

Călătorii petrec noaptea la bordul Golden Eagle Danube Express, iar în dimineața de 24 septembrie 2024, ei vor porni din Brașov spre Sighișoara.

E programată o scurtă plimbare de la Brașov până în orașul antic Sighișoara în această dimineață, iar aici veți descoperi unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale din Europa despre care se zvonește că e locul de naștere al lui Dracula. După prânzul servit la bordul trenului ajungeți în Sibiu. Explorați orașul său vechi fascinant, o rămășiță a așezărilor săsești din secolul al XII-lea și admirați arhitectura sa germanică. Orașul păstrează încă ziduri și turnuri medievale, precum Turnul Sfatului din secolul al XIII-lea, care leagă piețele principale. În această seară, vă luați rămas bun de la România în timp ce călătoriți peste Marea Câmpie Ungară” mai spun reprezentanții agenției turistice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aeroportul Internațional Sibiu, aproape de finalizarea investiției de 64,31 milioane euro

Articolul următor

Demonstrații de robotică la Primăria Mediaș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share