Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Alesonor obține pre-certificarea LEED Community Platinum pentru Amber Forest

#RoMixedUse2024  Alesonor, companie cu o experiență de peste 20 ani în dezvoltarea comunităților sustenabile din România, a primit pre-certificarea LEED COMMUNITY PLATINUM PRECERTIFICATION pentru suburbia completă Amber Forest, devenind astfel al patrulea proiect din Europa care obține pre-certificarea Platinum acordată de United States Green Building Council (USGBC). Amber Forest este primul și singurul proiect din România care a obținut pre-certificarea LEED Cities and Communities.

Această distincție confirmă că Amber Forest a îndeplinit toate cerințele pentru pre-certificarea LEED Orașe și Comunități: Planificare și Proiectare. Amber Forest face acum parte dintr-un grup care urmează să fie certificat folosind sistemul de evaluare LEED pentru orașe și comunități. LEED, (Leadership in Energy and Environmental Design/ Leadership în Energie și Design de Mediu), a fost creat de USGBC și este cel mai utilizat sistem de evaluare a clădirilor verzi din toată lumea.

„Viziunea noastră este să creăm o comunitate care să stabilească un nou standard de viață durabil în România și să îi inspire pe alții să urmeze și să dezvolte proiecte mai sustenabile. Creăm o comunitate completă în care rezidenții se pot bucura de un stil de viață de înaltă calitate, având în același timp grijă de mediu. Proiectarea și construirea unei comunități care îndeplinește cele mai înalte standarde de durabilitate necesită o înțelegere profundă a principiilor designului durabil și utilizarea tehnologiei și materialelor inovatoare. Pentru acest efort, standardul LEED City and Communities ne-a completat designul și ne-a inspirat către o dezvoltare și mai ambițioasă. Suntem foarte mândri că suntem printre puținele proiecte din Europa care obține cea mai înaltă recunoaștere – Pre-certificarea Platinum LEED CITIES AND COMMUNITIES.”, a declarat Leonidas Anastasopoulos, Managing Partner Alesonor.

Proiectul sustenabil Amber Forest, dezvoltat pe o suprafață de 31 de hectare este situat în zona Tunari, la 14 km de Piața Victoriei, București, va cuprinde peste 500 de vile și apartamente verzi care vor beneficia de o infrastructură completă, de înaltă calitate, împreună cu o zonă dedicată familiei – școală, grădiniță și afterschool, spații de co-working cu săli de conferințe, zone de recreere, sport, spa, restaurante și zone pentru cumpărături, policlinică și farmacie, precum și acces direct la Pădurea Băneasa, cea mai mare pădure din jurul Bucureștiului.

#RoMixedUse2024

 

Amber Forest a obținut pre-certificarea LEED PLATINUM pentru angajamentul său de a implementa strategii și soluții practice și măsurabile menite să îmbunătățească sustenabilitatea și nivelul de trai al rezidenților. Unele dintre elementele care au fost analizate și soluțiile care sunt implementate în consecință se concentrează pe: reducerea consumului de apă, eficiență energetică și emisii scăzute de gaze cu efect de seră, materiale și resurse utilizate, transport eficient, dezvoltare durabilă a șantierului, biodiversitate, dezvoltare cu densitate scăzută și calitate înaltă a vieții. LEED este conceput pentru a ajuta clădirile, comunitățile și orașele să atingă performanțe ridicate în domenii cheie ale sănătății umane și a mediului.

Alesonor este un dezvoltator rezidențial, specializat în dezvoltarea comunităților durabile, precum Amber Gardens și Amber Forest. Având peste 20 ani experiență în România, Alesonor are ca principal obiectiv dezvoltarea proiectelor rezidențiale responsabile față de mediu, ce îmbină pasiunea pentru design, calitate și natură. Amber Forest, prima suburbie completă din România, cuprinde peste 500 vile verzi şi peste 200 apartamente verzi, un parc de 5 hectare și diverse facilități sportive, de agrement, educaționale, comerciale și de lucru, dezvoltate pe 31 de hectare, cu doar 15% din suprafață construită, având cel mai mic coeficient de utilizare a terenului. Peste 500 de locuințe verzi au fost vândute deja în suburbia Amber Forest.


Publicat în cadrul proiectului #RoMixedUse2024 – analiză națională de referință, primul studiu integrat – Market Pulse Report despre proiectele mixed-use care au redefinit business & stil de viață în orașele din România, incluzând un Top 10 al proiectelor emblematice prezentate în detaliu și un Top 20 proiecte mixed-use de perspectivă din țară, ediția I, parte din capitolul exclusiv tematic al revistei TB 125.

Partener strategic: Speedwell.

Parteneri principali: Nhood România, Rustler Properties, CTP România, Concept Structure

Cu sprijinul: KONE, Metigla, AFI Romania, Urban Plaza, RAP Invest, OPTIM PM, Iulius, Wiren, Grupo Demetra, Tenrom

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiecte reper și oportunități pentru 2024, prezentate la Chișinău

Articolul următor
Impactul tehnologiilor în economie și educație, deriva în care se află tinerii, deficiențele învățământului au fost principalele teme dezbătute în cadrul unei conferinței cu 500 de participanți din toată Transilvania.

Cum va arăta educația viitorului în România. Între ochelari VR și genunchi juliți

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share