Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiecte reper și oportunități pentru 2024, prezentate la Chișinău

#RoMixedUse2024  Experți de top din mediul de afaceri, autorități publice și investitori s-au  reunit în septembrie 2023  la Chișinău, pentru a pune în discuție provocările sectorului imobiliar și a identifica oportunități. Real Estate Forum îmbină sesiuni plenare și discuții cu experți din domeniu, networking și întâlniri individuale între dezvoltatorii imobiliari de nivel internațional, investitorii străini, reprezentanții sectorului public și privat din Moldova și se va desfășura și în 2024.  Proiecte mixed-use redefinesc și piața din Chișinău.

Satul German, cel mai ambițios proiect imobiliar din ultimii 30 de ani pentru piața locală, propune o abordare inovatoare a urbanismului, implementând standarde europene de calitate pentru a redefini nivelul de viață și dezvoltare locală. Conceptul  de “oraș în oraș” cuprinde o infrastructură complexă pe o suprafață de peste 80 de ha, inclusiv 800 de case individuale și cuplate, 800 de apartamente distribuite în 38 de blocuri și facilități sociale extinse, precum: școală, grădiniță, centru fitness, club de tenis, spital și centru de afaceri și comerț, într-un nou cartier ce va reuni aproximativ 5.000 de locuitori.

Planul dezvoltatorului, Regata Imobiliare, propune ca termene de execuție: prima etapă (2024) – case și blocuri de locuințe în trei sectoare, hotel, centru fitness și tenis; în etapa II (2026) – case și blocuri de locuințe în sectoarele 4,5, școală și grădiniță, centru comercial, iar în etapa III – spital, centru de afaceri, zonă de agrement.

“Cele trei principii fundamentale care asigură nu doar confortul rezidenților, ci și controlul calității serviciilor oferite includ: eficiență energetică și utilizarea surselor alternative prietenoase cu mediul, cum ar fi panouri fotovoltaice, colectare selectivă a deșeurilor și stații de încărcare electrice; securitatea obiectivelor sociale, accesului și bunurilor de uz comun, precum și a locuitorilor, prin intermediul unui sistem de supraveghere video și control centralizat al iluminării și irigării; sustenabilitate și durabilitate, cu optimizarea costurilor pe termen lung pentru rezidenți, prin parcuri verzi, zone de agrement, lac, etc. Pentru moment vrem să construim un oraș în oraș și să cream un nou standard de lifestyle în țara noastră, ne adresăm clienților locali, dar, desigur suntem foarte interesați de investitori străini care ne solicită deja din ce în ce mai des detalii despre proiectul nostru. Hotelul Ibis Styles va fi deschis în 2024”, a spus Natalia Dubina, project manager în cadrul Regata Imobiliare.

#RoMixedUse2024


Agendă verde

Moldova va promova o agendă de dezvoltare verde, rezilientă, competitivă și favorabilă incluziunii, susținută de noul Cadru de Parteneriat cu Țara al Grupului Banca Mondială. Consiliul Directorilor Executivi al Grupului Banca Mondială a aprobat un nou Cadru de Parteneriat cu Țara (CPT) pentru Moldova pentru perioada 2023-2027, menit să sprijine redresarea durabilă a țării urmare a impactului cauzat de pandemia COVID-19, criza energetică și influxul refugiaților cauzat de invazia Rusiei în Ucraina, cu accent pe reforme care sprijină crearea de locuri de muncă și o economie mai verde, mai favorabilă incluziunii. Noul cadru strategic se bazează pe 30 de ani de parteneriat robust între Republica Moldova și Grupul Banca Mondială .Prin noul Cadru de parteneriat, Grupul Banca Mondială va sprijini reforme în trei domenii: 1) creșterea oportunităților de ocupare formală a forței de muncă; 2) îmbunătățirea dezvoltării capitalului uman; și 3) creșterea rezilienței la schimbările climatice și la crize. CPT include o temă transversală de fortificare a sistemelor și instituțiilor, inclusiv prin digitalizare și consolidare a capacităților. Cadrul de Parteneriat cu Moldova este aliniat la Planul Național de Dezvoltare al Republicii Moldova Moldova Europeană 2030.

Potențialul de dezvoltare al sectorului imobiliar din Republica Moldova este incontestabil. În cadrul Real Estate Forum, Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Vicepremierul – Dumitru Alaiba, a reconfirmat angajamentul autorităților publice de a susține și contribui prin politici corespunzătoare la dezvoltarea afacerilor în Moldova, inclusiv a afacerilor în domeniul imobiliar.

Publicat în cadrul proiectului #RoMixedUse2024 – analiză națională de referință, primul studiu integrat – Market Pulse Report despre proiectele mixed-use care au redefinit business & stil de viață în orașele din România, incluzând un Top 10 al proiectelor emblematice prezentate în detaliu și un Top 20 proiecte mixed-use de perspectivă din țară, ediția I, parte din capitolul exclusiv tematic al revistei TB 125.

Partener strategic: Speedwell.

Parteneri principali: Nhood România, Rustler Properties, CTP România, Concept Structure

Cu sprijinul: KONE, Metigla, AFI Romania, Urban Plaza, RAP Invest, OPTIM PM, Iulius, Wiren, Grupo Demetra, Tenrom

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Urban Plaza, viziunea pentru lifestyle elevat

Articolul următor

Alesonor obține pre-certificarea LEED Community Platinum pentru Amber Forest

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share