Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Destinația #RoMixedUse 2024

#RoMixedUse2024  Aceasta este prima, singura și cea mai extinsă analiză a proiectelor mixed-use, la nivel național, din România, raport tematic și sistematizat al proiectelor emblematice – ce sunt deja în plin proces de extensie și reinventare, și al celor în execuție. În această cea dintâi ediție: un Top 10 al proiectelor emblematice prezentate în detaliu și un Top 20 al celor cu potențial – mozaic cu informații actualizate.

Acestea au redefinit nu doar opțiuni de lifestyle și business, experiențe pentru turiști, ci și caracterul unor orașe, intensitatea atracției lor pe piețe internaționale și implicit, posibil, destinul lor pentru decenii.

Argumente și tendințe sunt detaliate pentru 60 de proiecte și în raportul Colliers Polonia – “How to understand mixed-use”.

În plus, cu ocazia CEE Summit organizat la Varșovia între 21-22 mai 2024, veți putea chiar vizita unele dintre cele mai noi, tehnologizate și premiate internațional.

Inventarul nostru păstrează pentru România încă 20-30 de proiecte pentru a le prezenta la ediția a-2 a.

Ce am sintetizat până acum ca tendințe în România? O “competiție” pentru parcuri / zone de agrement  (de la 10-15.000 mp);  SPA-uri și centre de interacțiune cu spații de co-working, restaurante, relaxare, sport; unități de învățământ integrate; tot mai multe proiecte și în orașele regionale; un grup select de dezvoltatori care investesc deja în proiecte mixte în mai multe orașe; implicarea unor companii etalon de arhitectură, design; bugete care dublează sau triplează miliardele de euro investite deja.

Și că, într-o materializare a maturizării pieței, proiectele oferă clienților – promenade pe râuri sau lacuri, birouri ori resturante în vile istorice, conexiuni directe cu parcuri ori zone turistice, retail diversificat, ferme integrate, hoteluri, servicii concierge, etc.

#RoMixedUse2024 

Super importante sunt proiectele autentice de reconversie ori regenerare urbană precum și cele care crează noi modele de comunități sustenabile sau independente. Încă înainte de pandemia – blestem, rapoarte pentru târguri la Munich sau Cannes explicau cum datorită informatizării, digitalizării și transformărilor geo-strategice, investiții, business și noi hub-uri de inovație s-au dezvoltat accelerat în ultimele decenii în peste 138 de orașe europene. Așadar proiectele emblematice pot conta enorm pentu viitorul unui oraș.

Comunicarea acelor trăsături ale proiectelor ce aduc valoare adăugată, ar trebui să ajute la un parcurs optimizat, războiul curent între administrații și dezvoltatori, nu ajută la nimic.

Șantierul Marettera în Monaco, înconjurat de panouri ce transmit prin povești despre dedicarea, expertiza și implicarea unor experți în procese, totul transparent, vizibil, într-o zonă cu trafic intens, public, poate fi un exemplu pentru manageri sau companii și din România.

În 2024 Germania va atrage atenție enormă pentru Campionatul European de Fotbal, însă, piața imobiliară este entuziasmată și de inagurarea Westfield Hamburg-Überseequartier, după un volum de investiții de 1,5 miliarde de euro, în 14 clădiri. Altă lume, veți spune din nou. Doar că la masterplan, design, arhitectură au lucrat printre alții – IMB Asymetria din Cracovia sau biroul de origine olandeză UNStudio – implicat nu doar în proiecte precum metroul din Qatar, turnul STH BNK al Beulah cu cele mai înalte grădini verticale din lume, precum și cea mai înaltă clădire din toată emisfera sudică la Melbourne, ci și în proiecte de reconversie în România, Transilvania.

Dacă vom aduna bugetele asumate prin proiectele din paginile următoare, veți vedea că miliardele sunt investite și la noi, așadar suntem pe drumul de a experimenta noi transformări pozitive, chiar și în acești ani provocatori.

Noi soluții dezbatem la ediția următoare.

Publicat în cadrul proiectului #RoMixedUse2024 – analiză națională de referință, primul studiu integrat – Market Pulse Report despre proiectele mixed-use care au redefinit business & stil de viață în orașele din România, incluzând un Top 10 al proiectelor emblematice prezentate în detaliu și un Top 20 proiecte mixed-use de perspectivă din țară, ediția I, parte din capitolul exclusiv tematic al revistei TB 125.

Partener strategic: Speedwell.

Parteneri principali: Nhood România, Rustler Properties, CTP România, Concept Structure

Cu sprijinul: KONE, Metigla, AFI Romania, Urban Plaza, RAP Invest, OPTIM PM, Iulius, Wiren, Grupo Demetra, Tenrom

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Speedwell: un exemplu de inovație și leadership în sectorul imobiliar

Articolul următor

Pași spre o carieră de succes: Sfaturi de la Jooble pentru tinerii pe calea alegerii unei profesii.

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share