Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Firmele de top din Oradea și Bihor, premiate la Gala ,,Antreprenor pentru Bihor”

Primăria Municipiului Oradea, Consiliul Județean Bihor și Agenția de Dezvoltare Locală Oradea SA. a organizat miercuri, 24 ianuarie, Gala ,,Antreprenor pentru Bihor”.

Evenimentul s-a desfășurat anul acesta in sala de evenimente a Incubatorului de afaceri „Cresc Oradea Mare” inaugurat anul trecut.

Gala Antreprenor pentru Bihor este un eveniment dedicat mediului de afaceri, pe care Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor îl premiază, într-un mod simbolic, pentru aportul la Bugetul Local, respectiv la dezvoltarea economică a județului.

În cadrul acestei gale – Ediția 2024, au fost premiaţi primii 10 contribuabili la bugetul local al municipiului Oradea pe anul 2023, respectiv cele mai mari 10 companii din județul Bihor în funcție de cifra de afaceri publicată pe anul 2022 (fără firmele din Oradea).

Câțiva dintre antreprenorii premiați FOTO: ZOE STUDIO

Proiecte ADLO finalizate în 2023

În deschiderea evenimentului, directorul ADLO, Alina Silaghi, a făcut o scurtă prezentare a proiectelor finalizate anul trecut, situația actuală a parcurilor industriale din județul Bihor.

„Valoarea totală a investițiilor atrase în parcurile industriale până in prezent este de peste 580.000.000 euro, 122 companii rezidente, și un număr total de 10.200 de locuri de muncă create”, a precizat Alina Silaghi.

Aceasta a trecut în revistă câteva din proiectele ADLO finalizate anul trecut:

– Parcul Științific și Tehnologic Bihor în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Universitatea Oradea;

– Incubatorul de afaceri – „Cresc Oradea Mare” str. Louis Pasteur, un centru dedicat start-up-urilor din domenii creative;

– Construirea primului bloc de locuințe de serviciu str. Ovid Densusianu;

– Terminalul Intermodal de Transport Feroviar;

– Demararea înființării a 5 parcuri cu specializare inteligentă, patru situate în județul Bihor, unul în Oradea.

Make IT in Oradea

David Achim, directorul executiv al Make IT in Oradea a făcut o scurtă prezentare a asociației din care face parte Primăria Oradea și câțiva investitori privați.

David Achim a invitat companiile prezente la Gală să se alăture Make IT in Oradea FOTO: ZOE STUDIO

„În anul 2023 au fost finanțate cinci startup-uri cu o sumă totală de 215.000 euro, alte două startup-uri din comunitate fiind sprijinite în procesul de dezvoltare. Cel mai important milestone atins de către Make IT in Oradea în 2023 a fost plasarea ecosistemului local pe locul 4 în România, după București, Cluj-Napoca și Timișoara, într-un clasament realizat de către agenția internațională Startup Blink”, a informat David Achim, invitând firmele prezente la Gală să se alăture Make IT in Oradea.

 

Oradea peste Iași, Timișoara, Constanța

Primarul Oradiei, Florin Birta, a mulțumit celor prezenți pentru faptul că au onorat invitația și tuturor companiilor pentru contribuțiile la bugetul local acestea, reprezentând aportul mediului de afaceri în dezvoltarea economică atât a județului cât și a municipiului Oradea.

„Evenimentul reprezintă gestul nostru de recunoștință pentru companiile care contribuie la dezvoltarea orașului. Veniturile proprii ale municipiului Oradea se compun din taxe, impozite și impozite pe venit pe care dumneavoastră le plătiți pentru fiecare angajat. 63% din acel impozit se întoarce la municipiul Oradea. Dacă în 2020 impozitul pe venit colectat de Oradea era de 50 de milioane de euro, în 2023 a fost de 80 de milioane de euro, o creștere de aproape 80%. Am fost în cei trei ani de zile între primele patru municipii reședință de județ ca și creștere procentuală a acestei creșteri de impozite pe care o colectăm, depășind orașe mult mai mari, ca și Constanța, Iași Timișoara. Această creștere se datorează dumneavoastră, pentru care vă mulțumim”, a declarat Florin Birta.

 

Primarul a vorbit și despre investițiile realizate anul trecut de către Municipiul Oradea împreună cu Consiliul Județean Bihor, care se ridică la peste 500 mil. Euro, în infrastructura municipiului și a județului.

Din parte CJ Bihor, a participat vicepreședintele Mircea Mălan. Acesta a lăudat parteneriatul dintre Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor, cât și importanța parteneriatului public privat care contribuie esențial la dezvoltarea județului.

Top 10 județul Bihor (fără firmele din Oradea)

Celestica, Romania, cea mai mare cifră de afaceri din Bihor în 2022 FOTO: ZOE STUDIO

Topul companiilor premiate de CJ Bihor a fost realizat în funcție de cifra de afaceri pe anul 2022, fără firmele din Oradea. Premiile au fost înmânate de Mircea Mălan.

  1. CELESTICA ROMANIA
  2. AGROIND CAUACEU
  3. VOTROM
  4. TRANSMEC RO
  5. TRANSILVANIA GENERAL IMP-EXP
  6. OPTIMEDIA
  7. MADRUGADA COM
  8. UNIOIL
  9. EBM PAPST AUTOMOTIVE & DRIVES ROMANIA
  10. PGS SOFA & CO

 

Top 10 Oradea

Viceprimarul Oradiei, Marcel Dragoș, a înmânat premiile primilor 10 contribuabili la bugetul local al Oradiei pe anul 2023, respectiv:

Plexus Romania, cel mai mare contribuabil la bugetul Oradiei FOTO: ZOE STUDIO
  1. PLEXUS SERVICES RO
  2. GRUP PRIMA
  3. CONNECTRONICS ROMANIA
  4. GRUP PLASTOR
  5. FAIST MEKATRONIC
  6. PUREM ORADEA
  7. ANDREAS STIHL POWER TOOLS
  8. RCS & RDS
  9. NIDEC ORADEA
  10. GRUP H ESSERS

 

În anul 2023, primii zece contribuabili au contribuit la bugetul local cu suma totală de 39.808.530 lei.

 

Premii speciale

Premiile pentru investiția anului în Parcul industrial II din Oradea au fost acordate companiei – AMER SPORTS RO SRL, pentru o investiție asumată de peste 6 milioane Euro, și firmei ROX DAVI 2007 SRL, o investiție cu capital 100% românesc în valoare de 5,7 milioane Euro.

Melania Medeleanu, președintele Asociației Zi de Bine, a primit un premiu special FOTO: ZOE STUDIO

Au mai fost acordate două premii pentru responsabilitate socială și susținerea proiectelor municipalității. Acestea au fost înmânate de viceprimarul Antonia Nica societății PITTACOS DESIGN SRL pentru sponsorizarea construirii unor locuri de joacă, respectiv Asociației ZI DE BINE, pentru proiectul plantării a 100 de mesteceni în municipiul Oradea. Acest premiu a fost preluat de către președinta Asociației,  Melania Medeleanu care a avut un discurs deosebit despre semnificația acestui proiect de suflet. Melania Medeleanu mulțumit municipalității pentru posibilitatea implementării lui în Oradea.

Partenerii Galei ,,Antreprenor pentru Bihor” au fost SYNERGYE THERM Cosmetics, The DRIPPER, SAFALA Organic Farm, Parfumeria LIBERTE precum și ZOE STUDIO.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

From farm to fridge: Romanian blueberries hit the Middle East with DP World’s smart shipping solutions

Articolul următor

De 10 ani, JTI România este Top Employer în fiecare an

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share