Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiecte turistice cu finanțare din fonduri europene, propuse în județul Arad

Centru SPA și pistă de bob de vară la Ineu, aqua park la Pecica, dezvoltarea promenadei plajei Ghioroc. Sunt câteva dintre proiectele pe turism care se intenționează să fie depuse în Arad.

 

Consiliul Județean Arad a găzduit joi, 25 ianuarie 2024, o întâlnire privind finanțarea prin ADR Vest a investițiilor în domeniul turismului pentru stațiunile turistice din județul Arad.

La întâlnirea cu directorul ADR Vest, Sorin Maxim au participat: Iustin Cionca – președintele CJ Arad și primarii stațiunilor de interes local Pecica, Ineu și Ghioroc, respectiv viceprimarul singurei stațiuni de interes național din județul Arad, Moneasa.

 

Proiecte

Valoarea maximă nerambursabilă per proiect este de 5 milioane de euro, bani prin care se urmărește dezvoltarea și punerea în valoare a stațiunilor, ceea ce va duce la creșterea numărului de turiști și, implicit, la dezvoltarea economică a județului.

„Îi felicit pe primarii care muncesc și scriu proiecte pentru atragerea acestor bani destinați exclusiv stațiunilor turistice. La rândul nostru, Consiliul Județean, le suntem parteneri în ceea ce privește cofinanțarea investițiilor. De asemenea, mulțumesc echipei ADR Vest pentru colaborarea excelentă. A fost o întâlnire utilă, un schimb de informații care ajută primarii să scrie și să fundamenteze cât mai bine proiectele”, a declarat Iustin Cionca.

Proiectele pe care primarii stațiunilor turistice intenționează să le depună pentru finanțare prin ADR Vest includ un centru SPA și pistă de bob de vară la Ineu, aqua park la Pecica, dezvoltarea promenadei plajei Ghioroc, dar și dezvoltarea zonei edilitare – alei de acces, extinderea rețelei de apă și a celei de canalizare în comună.

„Suntem atenți la orice sursă de finanțare nouă și investim în promovarea turistică a Aradului. Anul acesta vom organiza noi evenimente locale, regionale, naționale, pentru a face mai cunoscute obiectivele arădene. Muncim pentru a crea noi obiective în județ: la Pecica, Ineu, Căsoaia, Moneasa, Ghioroc sau Săvârșin, localități care beneficiază de potențial turistic”, a adăugat președintele CJ Arad.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

BAT este recunoscut ca Top Employer în România

Articolul următor

Un pod de 160 de ani din Băile Herculane, reabilitat prin fonduri europene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share