Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

EY România organizează Conferința anuală de fiscalitate în Cluj-Napoca, pe 31 ianuarie 2024

2024 este anul marilor schimbări în sistemul fiscal din România

După București, EY România organizează Conferința anuală de fiscalitate în Cluj-Napoca, considerat unul din centrele regionale de afaceri importante ale României. Conferința EY are loc miercuri, 31 ianuarie 2024, începând cu ora 09.00, la Radisson Blu Hotel.

La eveniment vor fi prezenți specialiștii EY România, care vor detalia aspecte importante ale modificărilor fiscale aprobate în toamna anului trecut și aplicabile începând cu 2024. Ei vor răspunde întrebărilor reprezentanților mediului de afaceri clujean și regional.

Raportările digitale pe care firmele din România trebuie să le realizeze din acest an, cum sunt SAF-T, E-factura și E-transport, inteligența artificială în optimizarea fiscală, inspecțiile fiscale în contextul analizei de risc, inspecțiile în domeniul prețurilor de transfer, modificările privind impozitarea națională și internațională în domeniul taxelor directe sunt doar câteva dintre temele aflate pe agenda conferinței.

Vorbitorii vor aborda și noile direcții în raportarea publică, raportarea informațiilor privind impozitul pe profit și aspecte relevante la închiderea exercițiului financiar, dar și cum s-au adaptat angajatorii la cerințele de raportare a beneficiilor neimpozabile din 2023.

Corina Mîndoiu, Partener, Impozit pe venit şi contribuţii sociale, EY România: „Impozitarea pieţei muncii în România anului 2024 se va afla sub dublă presiune: modificările operate în legislaţia naţională şi reglementările europene în domeniu, unele fiind obligatoriu de aplicat din acest an. În acest context, va fi necesară analiza în detaliu a noilor prevederi, pentru conformitate şi evitarea sancţiunilor”.

Nu mai puțin importante sunt noutățile din domeniul TVA – măsuri legislative și tematici de control, noua taxă pe carbon CBAM la nivelul Uniunii Europene, ce înseamnă și cum se aplică, dar și detalii privind o serie de modificări în comerțul internațional.

Costin Manta, Partener, Impozite indirecte, EY România: „Avem cel puţin trei motive puternice pentru care capitolul TVA ar trebui să devină prioritar pentru companii în acest an: modificări multiple şi complexe în legislaţia aferentă, intensificarea acţiunilor de control ANAF, pe fondul obiectivului de creştere a gradului de colectare, la care adăugăm trecerea la e-Factura, generalizat de la 1 iulie 2024 şi avem tabloul unui an complicat din punct de vedere fiscal”.

Echipa de experți EY România prezenți la Conferința de fiscalitate de la Cluj-Napoca este formată din: Costin Manta – Partener, Impozite indirecte, Corina Mîndoiu – Partener, Impozit pe venit şi contribuţii sociale, Raluca Popa – Partener, Asistenţă fiscală şi juridică, Strategic Growth Markets leader, Alexandru Grecu – Director, Coordonator al Departamentului de Taxe Directe, EY Timișoara și EY Cluj, Daniela Neagoe – Senior Manager, Comerţ Internaţional, Iulia Samson – Manager, Departamentul de Prețuri de Transfer, Andreea Mitroi – Manager, Departamentul de Taxe Indirecte, Andrei Boian – Avocat, Managing Associate, Băncilă, Diaconu şi Asociaţii, Ana-Maria Niţu, Senior Manager, Global Compliance and Reporting.

Despre EY România

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 395.442 de angajați în peste 700 de birouri în 150 de țări și venituri de aproximativ 49,4 miliarde de dolari în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2023. Rețeaua lor este cea mai integrată la nivel global, iar resursele din cadrul acesteia îi ajută să le ofere clienților servicii prin care să beneficieze de oportunitățile din întreaga lume.

Prezentă în România încă din anul 1992, EY furnizează, prin intermediul celor peste 900 de angajați din România și Republica Moldova, servicii integrate de audit, asistență fiscală, juridică, strategie și tranzacții, consultanță către companii multinaționale și locale.

Avem birouri în București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Chișinău. EY România s-a afiliat în 2014 singurei competiții de nivel mondial dedicată antreprenorialului, EY Entrepreneur Of The Year. Câștigătorul ediției locale reprezintă România în finala mondială ce are loc în fiecare an, în luna iunie, la Monte Carlo. În finala mondială se acordă titlul World Entrepreneur Of The Year. Pentru mai multe informații, vizitați: www.ey.com

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
CCIBN este o organizație creată pentru a reprezenta, apăra și susține interesele membrilor săi și ale comunității de afaceri în raport cu autoritățile publice și organismele din țară și străinătate.

Vasile Bar: “Trebuie să susținem transformarea digitală a întreprinderilor”

Articolul următor

La Semlac se construiește un complex de creștere a porcilor pe 23.000 mp

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, anunță că Gaël Hili a fost numit Președinte și CEO de către Consiliul de Administrație începând cu 1 octombrie 2024. Hili se va alătura echipei de management din cadrul grupului Syngenta și își va desfășura activitatea în Tel Aviv.
Citeste mai mult

Președinte nou la ADAMA: Gaël Hili

ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, a anunțat că Gaël Hili este numit de…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share