Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

11 stații de încărcare rapidă pentru autobuze electrice vor fi instalate la Timișoara

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a semnat marți, 30 ianuarie 2024, un contract important pentru dezvoltarea durabilă a transportului public în Timișoara. În cadrul acestui proiect, se vor instala 11 stații de încărcare rapidă pentru noile autobuze electrice. Încă 4 stații suplimentare vor fi instalate într-un lot separat la depoul STPT de pe bulevardul Dâmbovița.

Această investiție reprezintă un pas important pentru promovarea mobilității durabile și a reducerii impactului asupra mediului în municipiul Timișoara. Noile autobuze electrice contribuie la reducerea emisiilor de dioxid de carbon și la îmbunătățirea calității aerului în Timișoara, eficientizând operarea noilor autobuze electrice. La stațiile rapide încărcarea durează aprox 40-50 minute, iar la cele normale, de acum, durează 4-5 ore. De asemenea, la cele rapide, se pot efectua încărcări de câte 10 minute între curse, astfel încât autobuzele să aibă continuitate pe traseu.

Locațiile stațiilor de încărcare sunt următoarele:

  • Depoul STPT (Societatea de Transport Public Timișoara) de pe Calea Stan Vidrighin – 1 bucată
  • Capăt de linie Zona Industrială Freidorf pe strada Paul Morand – 1 bucată
  • Capăt de linie Calea Șagului – 3 bucăți
  • Sensul giratoriu de la AEM – 2 bucăți
  • Strada Oituz (ambele sensuri) – 2 bucăți
  • Stația de la Poștă – 2 bucăți

Valoarea totală a investiției este de 2.787.313,21 lei (fără TVA), iar firma câștigătoare a contractului este XELA-INSTAL SRL. Execuția se va finaliza în termen de 6 luni de la emiterea ordinului de începere.

Primăria Municipiului Timișoara a achiziționat 44 de autobuze electrice în cadrul unui proiect cu fonduri europene în cursul anului 2023. Administrația locală va continua investițiile în infrastructura de transport ecologic, contribuind la un mediu mai curat și la o calitate superioară a vieții pentru toți locuitorii orașului.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Consilierul județean Ionuț Florea atrage atenția că, în acest an, cheltuielile de funcționare la Cluj sunt mai mari decât investițiile necesare pentru dezvoltarea județului. 

Bihor – Cluj: 1-0 la bugete de dezvoltare în 2024

Articolul următor
Un concurs în care au fost implicați 21 de studenți de la USAMV Cluj-Napoca și profesorii lor și-a desemnat echipa câștigătoare la Primăria Săndulești.

Studenții horticultori amenajează grădina publică din Săndulești

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share