Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Reabilitare energetică de 7,4 milioane € la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj

Lucrările vizează reabilitarea termică a anvelopei clădirii, refacerea hidroizolațiilor, instalarea unor sisteme de panouri fotovoltaice.

Proiectul ce vizează reabilitarea termică și eficientizarea energetică a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase (SCBI) Cluj-Napoca a fost selectat spre finanțare prin Programul Regional Nord-Vest (PRNV) 2021-2027.

„Dincolo de suma considerabilă de bani pe care am reușit să o atragem din fonduri europene, economisind astfel banii clujenilor, extrem de importante sunt numeroasele beneficii ale acestei investiții, resimțite atât de pacienții cât și de personalul spitalului nostru”, a spus Alin Tișe, președintele Consiliului Județean.

Investiția mai vizează schimbarea și modernizarea centralei termice existente, echilibrarea termo-hidraulică a corpurilor de încălzire, a coloanelor de agent termic și a rețelei de distribuție, echiparea cu dispozitive de autoreglare pentru reglarea distinctă a temperaturii și calității aerului interior, dar și lucrări conexe pentru îmbunătățirea performanței energetice a clădirii.

Principalele beneficii vor consta în reducerea consumului anual de energie primară cu 58%, scăderea nivelului specific al gazelor cu efect de seră cu 73%, reducerea consumului anual de energie finală pentru încălzire cu 75%. Proiectul de 36,9 milioane de lei, cu taxa pe valoarea adăugată inclusă, a fost depus spre finanțare din fonduri europene nerambursabile prin PRNV.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
500 de specialiști și iubitori ai domeniului tech din țară și străinătate sunt așteptați să participe la Cluj, în perioada 12-14 iunie, la Romanian Testing Conference (RTC).

Testeri din 10 țări se întâlnesc la Cluj

Articolul următor
În 2023, Cluj Arena, aflat sub autoritatea Consiliului Județean (CJ), a obținut venituri de 5,9 milioane lei.

Cluj Arena a produs 1,2 milioane de euro într-un an

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share