Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Reabilitare energetică de 7,4 milioane € la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj

Lucrările vizează reabilitarea termică a anvelopei clădirii, refacerea hidroizolațiilor, instalarea unor sisteme de panouri fotovoltaice.

Proiectul ce vizează reabilitarea termică și eficientizarea energetică a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase (SCBI) Cluj-Napoca a fost selectat spre finanțare prin Programul Regional Nord-Vest (PRNV) 2021-2027.

„Dincolo de suma considerabilă de bani pe care am reușit să o atragem din fonduri europene, economisind astfel banii clujenilor, extrem de importante sunt numeroasele beneficii ale acestei investiții, resimțite atât de pacienții cât și de personalul spitalului nostru”, a spus Alin Tișe, președintele Consiliului Județean.

Investiția mai vizează schimbarea și modernizarea centralei termice existente, echilibrarea termo-hidraulică a corpurilor de încălzire, a coloanelor de agent termic și a rețelei de distribuție, echiparea cu dispozitive de autoreglare pentru reglarea distinctă a temperaturii și calității aerului interior, dar și lucrări conexe pentru îmbunătățirea performanței energetice a clădirii.

Principalele beneficii vor consta în reducerea consumului anual de energie primară cu 58%, scăderea nivelului specific al gazelor cu efect de seră cu 73%, reducerea consumului anual de energie finală pentru încălzire cu 75%. Proiectul de 36,9 milioane de lei, cu taxa pe valoarea adăugată inclusă, a fost depus spre finanțare din fonduri europene nerambursabile prin PRNV.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
500 de specialiști și iubitori ai domeniului tech din țară și străinătate sunt așteptați să participe la Cluj, în perioada 12-14 iunie, la Romanian Testing Conference (RTC).

Testeri din 10 țări se întâlnesc la Cluj

Articolul următor
În 2023, Cluj Arena, aflat sub autoritatea Consiliului Județean (CJ), a obținut venituri de 5,9 milioane lei.

Cluj Arena a produs 1,2 milioane de euro într-un an

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share