Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cabinete moderne, salarii mărite pentru medicii de familie de la țară din Bihor

Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința ordinară de miercuri, 31 ianuarie 2024, un parteneriat cu alte trei instituții, respectiv Instituția Prefectului Județului Bihor, Direcția de Sănătate Publică Bihor și Casa de Asigurări de Sănătate Bihor, pentru a asigura accesul tuturor bihorenilor din mediul rural la servicii de sănătate, prin cabinete de medicină de familie.

Scopul acestui parteneriat este ca județul Bihor să fie acoperit cu servicii de asistență medicală calitative, prin amenajarea și dotarea cabinetelor medicale și prin acordarea unor facilități și stimulente pentru medicii de familie.

 

25 de comune bihorene fără medici de familie

„Acest proiect pornește de la o realitate care există astăzi în județul nostru. Sunt localități care nu au medic de familie, nu au cabinete medicale, nici puncte de lucru și, în felul acesta, bihorenii din acele zone nu au acces la servicii medicale corespunzătoare. În baza protocolului ne propunem ca în doi ani această problemă să fie rezolvată, astfel încât fiecare unitate administrativ-teritorială să aibă cabinete medicale de calitate, dotări corespunzătoare, dar și medic de familie care să deservească permanent acea localitate”, a precizat Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

În județul Bihor există în prezent 318 cabinete de medicină de familie aflate în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Bihor și 41 de puncte secundare de lucru. 23 de unități administrativ-teritoriale au deficit de cabinete de medicină de familie, iar două unități nu au niciun cabinet sau punct de lucru.

Conform protocolului, Consiliul Județean Bihor va amenaja, dota și renova spațiile alocate cabinetelor de medicină de familie, va acorda facilități și stimulente pentru instalarea unui medic și va colabora cu autoritățile locale pentru a asigura implicarea acestora.

Instituția Prefectului Județului Bihor va monitoriza și coordona activitățile asumate prin protocol și va colabora cu instituțiile din acord și alte servicii existente pe plan local pentru punerea în practică a obiectivelor stipulate.

Direcția de Sănătate Publică Bihor și Casa de Asigurări de Sănătate Bihor vor derula activitățile specifice pentru a sprijini buna desfășurare a acestui proiect.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Deschiderea oficială a târgului "Nunta de la A la Z" este programată în 2 februarie.

Nunțile transmise în direct, noutatea sezonului la târgul specializat din Baia Mare

Articolul următor

Muzeul Național de Artă Timișoara participă la Web3 for the Arts and Culture

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Energie verde la sediul DGASPC Bihor

Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința extraordinară de luni, 15 iulie, un proiect de hotărâre privind instalarea…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share