Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tetarom va produce energie verde pentru Bosch, Emerson, De’Longhi

Tetarom a achiziționat și montat pe clădirile de birouri din zona str. Tăietura Turcului două noi centrale fotovoltaice cu o putere instalată de 135 KWp, al căror cost a fost de 587.000 de lei.

Consiliul Județean (CJ) Cluj și Tetarom, societate subordonată, au finalizat prima etapă a proiectului prin care se urmărește ca întreaga cantitate de energie electrică consumată de companiile care își desfășoară activitatea în parcul industrial din zona Hoia să fie produsă local, din surse regenerabile 100%.

Tetarom a achiziționat și montat pe clădirile de birouri din zona str. Tăietura Turcului două noi centrale fotovoltaice cu o putere instalată de 135 KWp, al căror cost a fost de 587.000 de lei.

„Realizarea unor asemenea facilități de producere a energiei pe plan local, direct la locurile de consum, reprezintă cea mai bună soluție pentru toți consumatorii. Energia produsă local nu e purtătoare de tarife de transport și distribuție, deci e mai ieftină. În plus sunt eliminate pierderile din rețea.

Ne dorim ca, în câțiva ani, toate cele 155 de companii din parcurile industriale Tetarom să folosească energie verde produsă de noi, local, la cele mai bune prețuri din piață”, a spus Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Tetarom este un operator licențiat de distribuție, ce prestează servicii de distribuție a energiei electrice, din surse regenerabile certificate cu garanții de origine, către rezidenții interesați din toate cele trei parcuri industriale administrate.

“Cei mai mari clienți ai serviciilor de distribuție sunt Bosch, Emerson și DeLonghi, cu un necesar cumulat de 7.000 MWh/lună. Prețurile la energia electrică livrată de Tetarom au scăzut cu 80%, de la 3.000 lei/MWh în 2022 la 600 lei/MWh în 2023.

Ca urmare a acestor noi realități economice, dar și a strategiei companiilor de a utiliza energie regenerabilă într-un procent cât mai ridicat, Tetarom a început să aducă în portofoliu noi clienți”, potrivit conducerii forului județean

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Fermierii au nevoie să își maximizeze productivitatea culturilor, dar și să protejeze mediul de potențiali factori de stres, iar integrarea celor mai noi instrumente în practicile agricole îi poate ajuta să îndeplinească această sarcină. 

Soluții de pionierat pentru o agricultură sustenabilă prin reducerea pierderilor de azot

Articolul următor

Directivele UE privind micul dejun reglementează mierea și gemul de fructe

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share